Extremismul religios nu este plăcut lui Dumnezeu

Decembrie 28, 2009 at 9:42 am 5 comentarii

Chiar dacă ne aflăm încă în atmosefera sărbătorilor de iarnă, din păcare nu toţi pot să se bucure de Naşterea Domnului Isus aşa cum putem să o facem noi în Moldova liber şi fără nici o piedică. Am citit recent că în Egipt sub presiunilea musulmanilor, creştinilor din această ţară le-a fost interzis să celebreze sub orice formă Crăciunul. Nu mai este nici o surpriză pentru nimeni că în Ţara Piramidelor, creştini suferă an de an, umilinţe din partea majorităţii musulmane în preajma marilor sărbători creştine. În Egipt  islamiştii au mers mai departe interzicând creştinilor să îşi manifeste credinţa public, şi neavând dreptul de a construi biserici. Noi înMoldova încă nu înţelegem ce înseamnă să nu poţi sărbători Crăciunul, pentru că slăvit să fie Dumnezeu avem această libertate, deşi tot mai des cineva încearcă să monopolizeze credinţa în Domnul Isus. 

Avea dreptate cineva care spune că acest secol va fi unul al religiunii. Pentru că tot mai mult în numele religiei se produc crime şi dezbinări în societate.  Acest lucru se întâmplă pentru că oamenii nu mai doresc să aibă o relaţie persoanlă cu Dumnezeu şi nu mai cercetează Sfintele Scripturi. După cum vedem omul religios devine periculos. Un astfel de om a fost şi Pavel care spune că în ” Aţi auzit, оn adevăr, care era purtarea mea de altădată, în religiunea Iudeilor. Cum, adică, prigoneam peste măsură de mult Biserica lui Dumnezeu, şi făceam prăpăd în ea, … şi eram însufleţit de o râvnă nespus de mare pentru datinile strămoşeşti”(Galateni :13-14). Însă  după ce a crezut din inimă în Domnul Isus, Pavel a devenit unul din cei mai martiri ai creştinismului, şi dintr-un om care prigonea Biserica şi creştinismul a devenit unul care era prigonit din cauza aceluiaşi Domn Isus Hristos.  Iar Iacov în epistola sa spune „ dacă crede cineva că este religios şi nu îşi înfrânează limba,  ci îşi înşeală inima, religiunea unui astfel de om este zadarnică, religiunea curată şi neântinată înaintea lui DUmnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani şi pe văduve în necazurile lor şi să ne păzim neântinaţi de lume” (Iacov 1:26).

Fie ca fiecare din noi să îl caute în cel mai personal mod pe Dumnezeu şi să trăiască frumos înaintea Lui şi înaintea oamenilor

Anunțuri

Entry filed under: Meditaţii.

Diferenţele dintre www.moldovacrestina.net şi moldovacrestina.info Gândul zilei

5 comentarii Add your own

 • 1. alaandrei  |  Decembrie 28, 2009 la 9:21 pm

  Amin!

 • 2. Radu Blendarencu  |  Decembrie 28, 2009 la 10:14 pm

  Este adevarat ca omul religios nu are ochi sa il vada pe Isus

 • 3. muslima  |  Ianuarie 6, 2010 la 9:51 pm

  Buna seara.

  Vreau sa va spun ca crestinii din tarile musulmane traiesc foarte bine. Sunt si exceptii, dar in general asa este. V-o spun nu doar din auzite. Au biserici, fac ce vor.

  Pe cind, haideti sa va spun care este situatia noastra, a musulmanilor din Moldova.

  In primul rind nu ni se permite sa construim moschei.

  In al doilea rind fetele au probleme in majoritatea institutiilor publice (universitate, scoala) sau nu se pot angaja la munca, si multe alte probleme, din cauza ca sunt acoperite (poarta batic).

  In al treilea rind barbatii de asemenea au probleme cu gasirea unui loc de munca, deoarece poarta barba, si pentru multi aceasta este o piedica.

  In al patrulea rind sarbatorile noastre le sarbatorim doar pentru noi, adica in cercuri inchise, deoarece de asemenea nu se permite.

  In al cincilea rind, cunosc foarte multe cazuri cind crestini moldoveni au acostat pe strada femei acoperite si le-au insultat, sau au fost cazuri si mai rele (sa ma fereasca Dumnezeu)

  Si multe altele.

  Deci, faceti-va concluziile.

  Libertatea religiei…. pe naiba…

 • 4. Radu Blendarencu  |  Ianuarie 9, 2010 la 9:08 am

  Draga Muslima

  Uite aici nu ai dreptate. Nu cred ca in Arabia Saudita crestinii au toata libertatea sa isi exprima credinta in Domnul Isus, sau in Afganistan
  sau ca in acest exemplu http://prochurch.info/index.php/news/more/16168

 • 5. muslima  |  Ianuarie 11, 2010 la 5:25 pm

  Asa exemplu pot sa aduc si eu: http://www.islamnews.ru/index.php?name=news&op=view&id=19501
  Si sunt la infinit aceste exemple. Pot sa va aduc exemple din viata mea de zi cu zi, pe strazile Chisinaului, nu au fost putine cazuri neplacute…

  Si de ce ziceti „domnul Isus”… Oare Dumnezeu si Isus sunt aceeasi? Sau au ei acelasi nivel?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Decembrie 2009
L M M M V S D
« Noi   Ian »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arhivă

Statistica Blogului

 • 202,248 hits

RSS Moldova Creştină

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: