Standartele duble în politica moldovenească

februarie 21, 2010 at 10:48 pm Lasă un comentariu

Politică este o artă, dacaă o tratezi ca pe o artă. Din nefericire această ştiinţă are parte de cele mai murdare apelative. Şi asta din motivul că oamenii o fac tot mai murdară şi ineficientă. Nu ştiu dacă este în vre-oţară un partid care ce spune aceea şi face. Nici în Moldova încă nu avem parte de o asemenea binecuvântare când un partid să fie cu adevărat un al cuvântului. Putem da vina pe trecutul nostru , când am avut parte de „adevărurile ” unui singur partid, iar orice drept la opoziţie era oarecum oprimat, iar în faţa camerilor de luat vedere se arăta cu totul o altă faţă a fostei guvernări. Una care munceşte, care gazifică din banii statului zecide comune, şi care construieşte apeducte fără număr. Însă uite că a trebuit să treacă opt ani, şi ca la putere să vină alte forţe, care să scoate la iveală standartele duble la care am fost supuşi preţ de opt ani.

Multe din documentele şi acţiunle secretizate de comunişti au fost făcute public. Să luam de exemplu cazul preşedintelui Curţii Supreme a Justiţie, Ion Muruianu. Acesta a participat de mai multe ori , la mai multe şedinţe secrete ale Guvernului, în cadrul cărora s-a discutat despre dosarele pierdute la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, lucru inadmisibil pentru funcţia pe care o are. Ba mai mult, conform preşedintelui Asociaţiei Juriştii pentru Drepturile Omului, Vlad Gribincea, anume Muruianu se face vinovat de dosarele pierdute de Moldova la CEDO, în cazurile Oferta Plus, Flux,Ţara versus Moldova. A trebuit ca Muruianu să declare că gazetarii sunt „câinii turbaţi ai societăţii”, ca să poată ieşi la iveală multe din lucrurile ascunse ale foste guvernări.

Un alt caz din multiplele ieşite la iveală este aşa zisa „strângere binevolă ” a mijloacelor financiare de la agenţii economici pentru finanţarea mai multor proiecte comuniste. Unul din aceste proiecte este reconstrucţia Mănăstirii de la Curhi, când mulţii agenţi economici erau impuşi să doneze bani în caz contrar riscau să rămână fără licenţă, fiind hărţuiţi de organele de control. Referitor la desecretizarea documentelor şi acţiunilor comise de comunişti, premierul Vlad Filat a menţionat că „acest proces va deveni tot mai interesant”.

Prin urmare chemarea la audieri a lui Oleg Voronin la CCCEC (Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice si Corupţiei) este o dovadă că actuala guvernare doreşte ca oamenii să vadă prinexemple specifice unde s-au dus banii publici în aceşti opt ani şi cum au fost ei gestionaţi de familia preşedintelui şi apropiaţii lor. Degeaba acum strigă liderul comuniştilor precum că îi este ameninţată familia de nişte „oameni prost crecuţi şi needucaţi”, dacă în timpul guvernării sale a fabricat zeci de dosare penale actualilor lideri politici. Dosare care ulterior s-au dovedit a fi invenţii pur politice.

Un alt exemplu de aplicare a standartelor duble în timpul guvernării comuniste au fost distribuirea banilor publici către administraţiile publice locale. Primăriile comuniste primeau bani de la stat pe când cele ale căror primari erau de o altă cultură politică trebuiau să se descurce cum puteau. Oare acest lucru nu este o segregare a societăţii pe criterii politice? Exact acelaşi lucru îl fac şi acum , când fosta putere strigă că primarii lor sunt marginalizaţi de actuala guvernare, evident, fără a aduce probe elementare.

Chiar dacă nu doream să aduc acest exemplu, dar mă doare când aud cum un deputat comunist cere socoteală premierului că nu zboară cu avionul dorit de comunişti. Păi domnilor din opoziţie, oare în timpul cât aţi condus ţara, v-a cerut cineva socoteală cum zburaţi şi unde zbraţi? Este bine ca un premier de stat să se deplaseze cu ce este mai bun. Aşa a făcu-o şi fosta guvernare şi nimeni nu a întreprins asemenea circ. Dar ce avem în prezent ne arată încă o dată că partidul din opoziţie dă dovadă de lipsa de cultură elementară politică şi aplică tactica făţărniciei în relaţie cu puterea. În asemenea mod nu vom avea o relaţie armonioasă dintre opoziţie şi putere, ci doar mere ale discordiei.

Dumnezeu numeşte asemenea oameni drept „făţarnici” şi cu „două feţe”. „Dar toate aceste lucruri, când sunt osândite de lumină sunt date la iveală, pentru că ceea ce scoate totul la iveală, este lumina”, avea să afirme Sfântul Pavel despre oamenii şi faptele cărora erau făcute în ascuns şi erau murdare. Şi apoi „cine seamănă nelegiure, nelegiure va secerea, şi nuiau nelegiuirii lui este gata” (Proverbe 22:8)

Reclame

Entry filed under: Politic.

Parlamentul Europei promovează autonomia sexuală Gândul zilei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

februarie 2010
L M M J V S D
« ian.   mart. »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Arhivă

Statistica Blogului

  • 204,894 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: