Avem nevoie de o revoluţie a valorilor

Februarie 25, 2010 at 6:15 pm 1 comentariu

Am citit recent că americanii au pornit o nouă revoluţie, numai că de data aceasta una a valorilor. Semnele care i-au făcut să înceapă această revoluţie a fost alegerea lui Barack Obama în funcţie de preşedinte şi deciziile pe care le-a luat acesta în ultimul timp. Obama şi-a început preşedenţia cu al său slogan electoral „change” (schimbare), însă s-a lovit crunt de conservatorismul american , un conservatorism care a dat o identitate aparte statului american. Prin urmare schimbarea propusă de Obama a venit contrar valorilor poporului american.  Din start acesta a început contrareforme radicale antivalori. A lansat programe de promovare a avortului, a abolit politica de abstinenţă sexuală promovată de fostul preşedinte George Bush la adolescenţi, a pus în funcţii importante şi vizibile homosexuali , a facilitat la nivel de ONU promovarea agendei homosexuale internaţionale, promoveză parteneriatele civile homosexuale între angajaţii guvernului federal , a încercat să marginalizeze Biserica şi să marginalizeze credincioşii. După cum vedem lista acţiunilor lui Obama contra-valori pare interminabilă.

Însă de câteva luni trupele lui Obama bat în retragere. Şi nu au cum să nu o facă, pentru că americanii şi-au luat soarta ţării în mâinile lor. În  noiembrie 2009 cetăţenii statului Maine au abolit căsătoriile homosexuale legiferate în luna mai ai aceluiaşi an. Pe 19 noiembrie liderii celor mai mari confesiuni din SUA, ortodocşii, catolicii şi protestanţii şi-au unit vocile şi au procalama în unison  cunoscuta Declaraţie de la Manhattan, privind promovara principiilor creştine, şi promovarea valorilor familiei în societate. Sub presiunea cetăţenilor legile pro avort au fost stopate, iar ca reacţie la acţiunile cetăţenilor din Main, legitorii statului New York au renunţat la legiferarea căsătoriilor homosexuale. La fel a procedat şi statul  vecin New Jersy. În statul Indiana locuitorii acestuia au inişiat un proiect  constituţional de apărare a casătoriei  şi  a familiei. La 17 februarie curent liderii mişcării conservatoare s-au întrunit la Mount Vernon, locul de reşedinţă al primului preşedinte american, George Washington, unde au proclama Declaraţia de la Vernon  care raefirmă principiile originale ale democraţiei americane, libertatea, credinţia în Dumnezeu şi familia.

În acest context şi media din SUA au luat decizii ferme. Două dintre cele mai mari companii Wal-Mart şi Proctor &Gamble, au anunţat că vor sponsoriza programe de televiziune care promvează valorile familiei .  Mai mult de jumătate de an bisericile protestante şi catolice din SUA au lansat iniţiative masive de apărare a valorilor creştine. În septembrie-noiembrie anul trecut bisericile evanghelice au ţinut post 40 de zile pentru revitalizarea morală a Americii. Nu e de mirare că rugăciunile le-au fost ascultate.

Acest lucru se întâmplă în SUA, pentru că bisericile s-au implicat în salvara familiei de la colaps. E timpul ca şi bisericile din Moldova să înceapă iniţiative în masă pentru a revitalizare morală în Moldova. Nu de alta, dar prea multe sunt crimele, violurile , cazuri de pedofilie , imoralitate promovată prin mass media. Toate acestea fac ca ţara noastră să se scufunde tot mai  în jos la capitolul moralitate. Ca şi cetăţeni ai acesti ţări trebuie să ştim să  „căutaţi binele, şi nu răul, ca să trăiţi, şi ca astfel, Domnul Dumnezeul oştirilor să fie cu voi, cum spuneţi voi! (Amos 5:14)

Reclame

Entry filed under: Social.

Gândul zilei Gândul zilei

1 comentariu Add your own

  • 1. alaandrei  |  Februarie 25, 2010 la 8:15 pm

    O tara fara o viata spiritual- morala prezenta nu are nici viitor si nici istorie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Februarie 2010
L M M M V S D
« Ian   Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Arhivă

Statistica Blogului

  • 203,211 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: