Un conflict ce nu mai are sfârşit

Februarie 27, 2010 at 10:19 pm Lasă un comentariu

Multitudinea de probleme în care se află ţara noastră, face ca una din cele mai grave diferende în care ne aflăm să fie pe unul din ultemele locrui în agenda guvernanţilor noştri, fie ca se numeau comunişti sau ca sunt democraţi. Evident este vorba de conflictul nistrean care la două martie va ajunge la cea de a 18-a aniversare.

 O aniversare tristă ale cărei consecinţe le suportăm ca şi ţară. Data de 2 martie 1992 a intrat în istorie ca ziua când Moldova a devenit membră a Organizaţiei Naţiunilor Unite, lucru îmbucurător pe de o parte, însă pe de altă parte preşedintele Moldovei la acea vreme Mircea Snegur autorizează intervenţia militară împotriva forţelor rebele care atacase posturile de poliţie loiale Chişinăului de pe malul estic al Nistrului. În această luptă total inegală, dar justificată, atâta timp cât la Tiraspol se instaura un regim totalitar, pro rusesc, a adus la moartea a peste 800 de oameni, 40 au fost dat dispăruţi, iar peste 3500 de persoane au fost mutilate. Urmările acestui conflict evident au fost şi încă au rămas tragice. Sute de mame şi-au înmormântat feciorii, sute de copii cresc fără tată, şi sute de văduve au rămas singure pe lume pentru că soţii lor a murit pentru apărarea patriei.

Din 1992 problema Transnistriei este ca o rană pe care nu o poate vindec indiferent de guvernarile avute. A fost nevoie de internaţionalizearea acestui conflict, care, din păcate nu a adus rezultatul aşteptat. Iar datorită dârzeniei arătate de poporul moldovenesc la începutul democraţiei, am fost supuşi la cele mai drastice sancţiuni economice din partea Federaţiei Ruse, ţara care de fapt, a alimentat acest război, după spusele Preşedintelui Asociaţiei Veteranilor războiului din 1992 „Tiras-Tighina”. Acesta a declarat că ziua de 2 martie pentru el este „ziua bărbăţiei” pentru că „mi-am apărat fraţii, surorile şi ceea ce ne-a lăsat Dumnezeu ca şi naţiunie”. Conflcitul transnistrean nu va avea o finalitate normală atâta timp, cât unul din protagoniştii 5+2, Rusia, dă dovadă de un angajament neonorat atât politic cât şi moral. Iar credibilitatea Federaţiei Ruse în acestă problemă este sub un mare semn de întrebare. Altfel nu putem să ne explicăm declaraţiile oficialilor de la Moscova, care nu scapă nicio ocazie de a declara că forţele pacificatoare ruseşti din partea stângă a Nistrului sunt garantul că nu va fi aplicată forţa în nici un caz

 Iar până a găsi cheia soluţionării conflictului, actuala putere, trebuie să îşi cinstească eorii, care au lutat pentru integritatea şi suveranitatea ţării noastre. Personal sunt mândru de aceşti oameni, care au lăsat acasă părinţii, soţiile şi copii ca să putem avea o ţară integră. Faptul că încă nu o avem nu este vina lor. Ei cel puţin au făcut ce au ţinut de ei, ba mai mult, s-au jertift pentru un teritoriu, care încă este fărâmiţat.

Fie ca Dumezeu să ne ajute ca să avem şi noi curajul lor când este vorba de integritatea naţională a Moldovei. Fie ca  Dumnezeu să vă mângie inimile şi să ştiţi că şi El a găsit cheia soluţionării conflictului cu lumea, trimiţând-ul pe Fiul Său, Isus Hristos să moară pe cruce pentru păcatele noastre. Ca azi, dacă vom crede în Domnul Isus, să avem viaţă veşncă.

Anunțuri

Entry filed under: Politic.

Gândul zilei Şi vorbirea preşedintelui trebuie dreasă cu sare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Februarie 2010
L M M M V S D
« Ian   Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Arhivă

Statistica Blogului

  • 203,086 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: