Ce înseamnă Kotovschi pentru Moldova?

Martie 9, 2010 at 5:33 pm 1 comentariu

Chiar dacă s-a scris mult la această temă, mă văd nevoit încă o dată să  mă întorc la ceea ce a fost şi încă este Grigorie Kotovschi.  Acestui conducător militar şi activist comunist din Basarabia  i s-a făcut monumente în multe din localităţile noastre chiar dacă el a urât acest pământ. Se ştie bine că a lucrat din greu la formarea Republicii Moldoveneşti Nistrene  care se dorea a fi un tărâm de propagandă sovietică – comunistă în Basarabia. Nici viaţa particulară a acestui om nu a fost demnă de a fi răsplătită prin ridicarea de edificii. Azi  trecând prin faţa hotelului Cosmos priveam la impresionantul monumennt, şi mă gândeam ce a făcut el bun pentru Basarabia?  Cu siguranţă că prea puţine îi sunt faptele bune, ori de loc, dacă nici contemporanii săi nu îşi aduc aminte. În schimb sistemul de propagandă comunist au reuşit să  ni-l impune drept un erou. Nici în stânga Nistrului, teritoriu , format în mare parte şi de Kotovschi nu există atâtea monumente ca în partea dreaptă a râului. Dacă veţi pleca în Hânceşti veţi vedea un mare monument, cu care, din păcate autorităţile locale am văzut că se laudă.  Am ajuns ca în secolul 21 să ne mândrim cu criminali, de parca în istoria ţării noastre nu avem oameni cu adevărat destoinici. Apoi, de păcatele criminalului Kotovschi suferim până în prezent. Faptul că mai avem o republică cu capitala la Tiraspol se  datorează în mare parte şi acestui om. Dacă actuala guvernare doreşte cu adevărat să restabilească adevărul istoric ar trebuie urgent să demoleze monumentele propagandistice comuniste, iar cel din faţa hotelului Cosmos este unul din ele.

Apoi dacă veţi face o calătorie în oraşe precum Donduşeni, Otaci, Comrat veţi vedea cum monumente cu părintele comunismului , Vladimir Lenin. Atunci te întrebi ce înseamnă pentru aceste oraşe acest personaj? Cum a contribuit acesta la binele oamenilor din localităţile date, până acolo că şi străzile îi poartă numele?

Sper ca alianţa care conduce acum ţara să ia atitudine fermă şi să  facă o dreptate istorică,  distrugând aceste monumente, pentru ca generaţiile tinere  care vin să înveţe despre oamenii care au făcut bine ţării, oraşelor şi comunelor, dar nu au distrus ţara, au robit efectiv locuitorii acestui pământ şi au distrus identitatea naţională.

Anunțuri

Entry filed under: Politic.

Încă o lecţie de minciună din partea opoziţei Nu ai somn, nu ai sănătate!

1 comentariu Add your own

  • 1. alaandrei  |  Martie 9, 2010 la 11:38 pm

    Asa au prostit si vor sa prosteasca mai departe comunistii tara noastra spunind cotropitorilor-eliberatori si eliberatorilor-tradatori si cu minciuna asta mai fac si azi politica in parlament si la tv nit,cugetul sai mustre daca nu au frica de Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Martie 2010
L M M M V S D
« Feb   Apr »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,303 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: