Să vorbim despre eliberatori

Martie 11, 2010 at 8:46 am 2 comentarii

Nimeni nu se mai îndoieşte în faptul că acţiunile omului politic Valerii Klimenco sunt îndreptate împotriva statalităţii Republicii Moldova. Mi-a confirmat-o încă o dată ieri, când a scos în centru capitalei mai mulţi veterani ai celui de al II-lea Război Mondial pentru a protesta împotriva aşa zisei decizii a Guvernului de a nu sărbători ziua victoriei ci  cea de a 65-a aniversare a sfârşitului războiului.  Klimenco şi adepţii săi, vorbitori de limbă rusă, au ţinut morţiş să se spună că sunt indignaţi de această decizie, care în realitate a fost dezminţită de premier, pentru că ziua victoriei aşa şi va rămâne, doar se va face o dreptate istorică  comemorând şi ostaşii care au luptat de partea armatei române. Mai tragic este că zgomotul cel mai mare l-au ridicat „eliberatorii ruşi” . Poate pentru ei este o victorie deplină, pe când pentru fiecare basarabean anul 1945 a fost unul tragic, şi anume instaurarea dictaturii comuniste, unde limba rusă a devenit prioritară în acest teritoriu. Oare aceasta este eliberare, când într-o ţară străină  îţi impui limba, cultura, ba mai mult vorbitorii de limbă română clasificaţi în oameni de mâna a doua. Iar acum cu tot respectul pentru ei, dar nu au dreptul moral, cel puţin , să iasă în centrul capitalei şi să ne spună că ei ne-au eliberat. Dar dacă îmi aduc aminte de o declaraţie mai veche făcută de Klimenco , care spunea că el în Moldova este într-o misiune specială, atunci totul are sens.

Cum poate un om care este născut în Rusia şi care, este împotriva limbii române şi a istoriei neamului nostru să ne  spună cum şi ce trebuie să facem cu ţara noastră.  Nu ştiu dacă cineva din membrii familiei domnului Kilmenco a luptat în cea mai mare deflagraţie mondială, însă străbuneii mei au luptat în acest război. Am aflat ulterior de la bunei că după terminarea războiului au blestemat războiul ambii pentru că au pierdut părinţii, copii şi sănătatea. Unul luptase de partea Uniunii Sovietice, iar altul de partea României.  Fie ca Dumnezeu să scoată din  mijlocul neamului nostru oameni cu dragoste faţă de oameni şi să caute binele celor care trăiesc pe acest teritoriu.

Anunțuri

Entry filed under: Politic, Raţiune.

Nu ai somn, nu ai sănătate! Nu fi iute la mânie

2 comentarii Add your own

  • 1. alaandrei  |  Martie 11, 2010 la 10:59 am

    Cind il intrebam pe bunelul meu,” cind a fost mai greu de trait acum sau pe timpul razboiului?”Bunelul a spus- ca fiecare zi este un razboi intre a alege ce ai de facut in aceasta zi raul sau binele.Daca sa privim la Klimenco-el a pierdut razboiul,nici nu are dreptul sa vorbeasca de victorie pentru ca nu cunoaste adevarul si este prostit de comunisti,bine ca nu este cetatian al tarii sa nu mai rosim si pentru el.

  • 2. Radu Blendarencu  |  Martie 11, 2010 la 2:24 pm

    Se pare ca Valeriu Klimenco are cetatenie Republicii Moldova

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Martie 2010
L M M M V S D
« Feb   Apr »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,249 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: