Au ieşit la iveală primele probleme în cadrul Alianţei

martie 16, 2010 at 10:14 am Un comentariu

Problema modificării Constituţiei şi a alegerilor parlamentare anticipate au devizat atât societatea cât şi liderii Alianţei pentru Integrare Europeană. Cel puţin aşa sa creat impresia ieri în cadrul une emisiuni când liderii alianţei au dat pe faţă multe din problemele existente în interiorul alianţei de guvernare. Cel mai categoric a fost Dumitru Diacov care a declarat că „a fost surprins ” de decizia din 9 martie a  „unor” deputaţi care doresc să rămână cu orice preţ la guvernare. Evident, preşedintele de onoare al Partidului Democrat s-a referit la colegul său de partid Marian Lupu, astfel aruncând şi nişte săgeţi la adresa celorlalţi membri ai Alianţei. Diacov a mai declarat că are foarte multe întrebări la  liderii alianţei mai ales  la modul în care au fost numiţi în funcţii unele persoane.

Un alt clinci a fost cel dintre premierul Vlad Filat şi şeful interimar al statului Mihai Ghimpu. În opinia ultimului,  Ministerul Afacerilor Interne abuzează de în luarea unor decizii ce ţin nemijlocit de capitala ţării, fără a se consulta cu primarul general.

Cât ţine de Serafim Urecheanu, acesta a încercat să fie un moderator al dialoguli paşnic spunând că „totul va fi bine”. Este evident că actualul vice preşedinte al Parlamentului nu îşi doreşte alegeri anticipate, de altfel ca şi Mihai Ghimpu.

Din discuţiile celor patru preşedinţi de partid a ieşit în evidenţă o stare tensionată  în cadrul Alianţei. Nu mai există acea armonie cum a fost în primele luni de guvernare. Ori, se pare că  mai mult ascultăm de structurile europene, care de multe ori nu cunosc realitatea din Moldova, în detrimentul interesului cetăţeanului simplu. Aici mă refer la Comisia de la Veneţia, care a influenţat influenţat considerabil decizia fermă de a se organiza un referedum. Această situaţie plină de confuzie este la mâna comuniştilor. De fapt ei sunt acei care preţ de 10 ani au construit  un labirint legislativ din care să nu mai poată ieşi nimeni. Iar acum arată cu degetul la „incompetenţa” actualei guvernări.

Aş fi bucuros să nu am dreptate, dar simt că în cadrul Alianţei nu mai există spiritul de un „acelaşi gînd” în realizarea obiectivelor propuse. Situaţia actuală din Moldova se aseamănă perfect cu o răscoală constituţională. Iar înţeleptul Solomon a spus referitor la situaţii de genul acesta că ” când este o răscoală într-o ţară, sunt mulţi capi, dar cu un om priceput şi încercat, domnia dăinuie„. Fie ca în aceste situaţii să iasă la iveală acel om încercat care va reuşi să aducă echilibru social şi politic şi în Moldova

Reclame

Entry filed under: Politic.

Nu fi iute la mânie Fisuri tot mai mari în rândul comuniştilor

Un comentariu Add your own

  • 1. alaandrei  |  martie 16, 2010 la 3:29 pm

    Mai ales avem nevoie de unul care sa indrepte inima poporului spre Cuvint.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

martie 2010
L M M J V S D
« feb.   apr. »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 204,894 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: