Oamenii credincioşi

Aprilie 1, 2010 at 7:38 am 1 comentariu

În aceste timpuri tot mai greu este să găseşti oameni credincioşi. Nimeni nu mai are încredere în nimeni,  şi cuvântul dat de cineva de multe ori nu mai are nici o valoare.  Tot mai puţini oameni sunt fideli  promisiunilor date, soţii nu mai sunt fideli soţiilor şi invers, patronii nu se ţin de cuvânt să achite salariile angajaţilor, şi politicienii nu îşi mai ţin cuvântul dat în timpul campaniilor electorale. Această lipsă de încredere în oameni este cauzată cum nu ar fi straniu tot de oameni. Oamenii au ajuns ca să te creadă să îţi ceară mii de dovezi şii jurăminte. Chiar dacă trăim vremuri unde găsim  tot mai puţini oameni credincioşi în toate lucrurile, în Sfintele Scipturi sunt exemple de oameni credincioşi de la care avem şi noi de învăţat.

Aceşti oameni au fost în poziţii înalte şi au lucrat cu oamenii. Însă au ştiut să fie credincioşi lui Dumnezeu şi oamenilor. Unul din ei a fost Moise despre care Dumnezeu a spus că „este credincios în toată casa Lui”.  O realitate tristă este căoamenii credincioşi sunt tot mai puţini, lucru confirmat şi de înţeleptul împărat Solomon care afirma că „mulţi oameni îşi trâmbiţează bunătatea, dar cine poate găsi un om credincios (Proverbe 20:6). Altfel spus, oamenii fideli, credincioşi, sunt de mare preţ şi la mare căutare. Iar dacă ai un stfel de prieten, eşti o persoană fericită. „Biblia ne  mai spune că solul credincios aduce vindecare, dar un sol rău cade în nenorocire. Şi răsplata oamenilor credincioşi nu va întârzia să vină, pentru că „ei vor fi năpădiţi de binecuvântări”. Acum gândiţi-vă cine are de pierdut. Cel ce rămâne credincios, sau cel ce umblă cu minciuni ca repede să se îmbogăţească. Oamenii care rămân credincioşi în lucrurile mici , vor rămâne la fel şi atunci când vor fi în belşug. Iar dacă în cele mai neânsemnate lucruri, eşti obişnuit să cârteşte, să nu fii mulţumit şi să bârfeşti, de ce oare să credem că merităm ceva mai bun? Oare nu ne descalificăm printr-o astfel de atitudinea?

Dumnezeu este sursa credincioşiei, pentru că El este credincios. El ce spune duce la înfăptuire. Şi tot ce a promis EL, s-a îndeplinit. Dorinţa mea este ca într-o zi Dumnezeu să ne poată spună la cât mai mulţi. „Bine, rob bun şi credincios; ai fost credincios în puţine lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpânului tău!” (Matei 25:23)

Anunțuri

Entry filed under: Meditaţii.

Libertatea religiei, o valoare universală care poate fi încălcată în Moldova Hristos a înviat !!!

1 comentariu Add your own

  • 1. Cetatean  |  Decembrie 30, 2010 la 5:04 pm

    AVEM NEVOIE DE DUMNEZEU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Aprilie 2010
L M M M V S D
« Mar   Mai »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,305 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: