Să plângem cu cei ce plâng

aprilie 12, 2010 at 9:12 am 2 comentarii

Aşa este alcătuit omul de către Creator, ca să fie sensibil la tragediile prin care trec alţii. Deşi este un adevăr ştiut de mulţi, săptămâna care a trecut mi-a întărit încă o data acest concept precum că durerea unui om, a unei familii, şi a unei naţiuni uneşte oamenii. Mai întâia fost tragedia Kîrghîstanului. Un stat ai căror oameni s-au săturat să trăiască sub dominaţia minciunii, fricii şi a teroarei impuse de preşedintele Kurmanbek Bakiev. Zeci de mii de kirghizi au ieşit în centrul capitalei Bişkek pentru a-şi spune dezacordul cu politica statului care i-a adus la sărăcie. Dorinţa de a fi liberi şia spune direct lucrurile pe nume i-a costat însă. Cifrele oficiale indică moartea a 75 de oameni şi rănirea a peste 1500 de oameni. Aceste evenimente tragice au solidarizat întreaga ţară, dar şi comunitatea internaţională fiind declarat o zi de doliu naţional. Noi foarte bine înţelegem durerea poporului kirgiz, pentru că doar cu un an în urmă am avut acţiuni similare şi în Moldova.

Un alt eveniment care a şocat întreaga omenire şi despre care voi relata mai desfăşurat a fost moartea preşedintelui polonez Lech Kachynsky într-un accident aviatic lângă Smolensk. Preşedintele Poloniei împreuna cu înalte oficialităţi ai statulu urmau să participe la comemorarea victimilor masacrului de acum 70 de ani în urmă în pădurea de la Katin , un masacru care în opinia istoricilor polonezi reprezintă cea mai mare tragedie a Poloniei dar şi un simbol al minciunilor comuniste. În aceste zile în această ţară au dspărut orice tendnţe politice, iar ţara îşi deplânge preşedintele,dar şi pe înalţii oficiali decedaţi în tragicul accident avatic. Nu mai există partide de dreapta şi stânga, nu mai există opoziţe şi guvernare, ci doar o singură Polonie care îşi deplinge preşedintele. Pe această cale vrem să spunem că suntem alături de durerea statului polonez. Iar preşedintele interimar Mihai Ghimpu împreuna cu premierul Vlad Filat au transmis condoleanţe poporului polonez în legătură cu moartea tragică a întregii conduceri a statului în catastrofa aviatică de lângă Smolnesk. Întraga lume s-a solidarizat cu durerea Poloniei. Toţi sunt cuprinşi de adevărate sentimente de compasiune şi sprijin pentru această ţară îndurerată. Imaginile prezentate de televiziuni au arătat cum această durere a unit o întreagă ţară, şi o comunitate internaţioală, extrem agitată. Astfel de momente te fac să te opreşti din rutina alergării şi să te întrebi ce contează cu adevărat în această viaţă. Cine şi-ar fi imaginat că 96 de înalţi oficiali ai unui stat să moară subit, într-un avion, care este totuşi prezidenţial? Nimeni. Tragedia de la Smolensk a scos la iveală un lucru cutremurător, şi anume solidaritatea poloneză de la care avem cu toţii de învăţat.

Prea puţini se încumetă să facă unele aprecieri ale dimensiunii acestei catastrofe. „Încă nu putem înţelege cu adevărat dimensiunea acestei tragedii şi ce va însemna ea pentru noi în viitor. Nimic asemănător nu s-a mai întâmplat în Polonia”, a declarat, sâmbătă, un purtător de cuvânt al Ministerului polonez de Externe. Declaraţia oficialului a sintetizat reacţia întregii ţări. Democraţia poloneză şi-a dovedit însă stabilitatea, iar structurile decapitate ale statului şi-au reluat funcţionarea. Şeful Camerei inferioare a parlamentului, liberalul Bronislaw Komorowski, este acum preşedintele interimar al ţării, iar alegerile prezidenţiale urmează să aibă loc până cel târziu în luna iunie. Noi persoane urmează să fie numite în fruntea Statului Major şi a Băncii Naţionale.

Oamenii vor duce lipsa persoanlităţii preşedintelui Poloniei, care s-a remarcat prin covingerile sale puternice catolice. A fost un aprig apărător al valorilor morale, interzicând, cu preţul criticilor aspre din partea Uniunii Europene a promovării homosexualităţii. De profesie jurist, Kachynscky a fost membru al mişcării Solidaritatea Poziţia s-a fermă anticomunistă , pentru care a stat în închisoare, e definitorie pentru politica pe care o va duce după ce va deveni preşedinte.

Revenind la solidaritatea de care a dat dovada întreaga omenire faţă de durerea poporului polonez, Biblia ne spune ca împreună să „ne bucurăm cu cei ce se bucură, şi să plângeţi cu cei ce plâng” (Romani 12:15).

Reclame

Entry filed under: Meditaţii.

Hristos a înviat !!! Tribut bunicii noastre

2 comentarii Add your own

  • 1. Sveta  |  aprilie 12, 2010 la 1:35 pm

    suntem si noi atinsi de tragedia care s-a intimplat, dar iarasi am vazut ca viata noastra este in mina lui Dumnezeu si El este Cel care o da si tot El este Cel care o ia.

  • 2. silvia  |  aprilie 14, 2010 la 7:58 pm

    vita noastra este in minile lui Dumnezeu. Este cutremurator, dar Biblia spune:VIATA NOASTRA NU ESTE DECIT UN ABUR, CARE SE ARATA PUTINTEL, APOI PIERE.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

aprilie 2010
L M M J V S D
« mart.   mai »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 204,900 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: