Tribut bunicii noastre

aprilie 13, 2010 at 8:40 pm 3 comentarii

S-a născut într-o perioadă a vremii  foarte grea. A supraveţuit  cu greu cel de al II-lea război mondial. Apoi s-a căsătorit, însă soţul ei, a plecat la armată şi nu a mai primit nici o veste de la el niciodată.  Chiar şi aşa l-a aşteptat multă vreme, însă acesta nu s-a mai întors. Crezând că e mort, ea sa recăsătorit cu bărbatul care ia schimbat radical viaţa. Soţul ei venea şi el dintr-o căsătorie. Îi murise soţia şi a rămas cu 8 copii.  I-a crescut şi i-a  educat ca pe propii ei copii. Le-a oferit toată dragostea, afecţiunea şi atenţia de care aveau aceşti copii nevoie. Am auzit-o chiar de la unii din  ei, care, cu lacrimi în ochi îmi spuneau că au iubit-o foarte mult pe mama lor adoptivă. Cu cel de al doilea soţ au adus pe lume două fete, şi împreună deja aveau 10 copii. Să educi şi să creşte 10 copii în anii  1960 ai secolului trecut era un lucru foarte greu. Ea a putut, şi petrecea timp cu fiecare în parte. Nu a căutat să plece peste hotare să îşi câştige existenţa, dar a lucrat din greu, ca să îşi întreţină familia acasa împreună cu soţul ei, Nichifor. Vreu să vă spun câteva lucruri şi despre soţ. În timpul celui de al doilea război mondial  a fost prins de  armata nazistă şi trebuia să fie executat ca prizonier de război, însă când a sosit momentul execuţiei, a Dumnezeu  l-a salvat într-un mod uluitor. Soţul ei era creştin. După război a devenit primar, însă comuniştii când au auzit că este creştin l-au defăimat în cel mai urât mod şi l-au dat afară din lucru, deşi tot satul îl apăra.

Deşi nu ştia prea multă cartea a reuşit să-şi educe copii în cel mai frumos mod.  Simplitatea  şi sinceritatea  de care dădea dovadă în dicuţiiloe cu oamenii, au făcut ca  oamenii să o aprecieze foarte mult.Toată viaţa a slujit oamenilor din jurul ei. Pe nimeni nu i-am  auzit să spună vre-o vorbă rea despre ea. Când auzea că cineva este în durere alerga repede deşi era înaintată în vârstă şi ajuta acea persoană. Când am întrebat-o care a fost cea mai mare realizare a ei, mi-a răspuns că  a fost atunci când l-a cunoscut pe Dumnezeu în cel mai personal mod, şi şi-a predat viaţa ei în mâna Domnului Isus, devenind astfel creştină.

Imediat a început a spune şi la alţii despre Domnul Isus, şi evident că a spus la persoanele dragi din familie. Prima dată şi-a invitat nepoţii la biserică, şi aceştia au încheiat legământ cu Domnul Isus. Apoi au urmat fetele şi ginerii ei, care au venit la biserică şi prin intermediul ei, şi astfel devenind creşntini şi ei.

Acum ea, bunica noastră, nu mai este printre noi, căci la vârsta de 83 de ani, în cea de a treia zi de Paşti, Dumnezeu a luat-o acasă. Ultimile ei cuvinte pe care  ni le-a spus au fost „vreau să mă odihnesc, noapte bună”. Şi a închis ochi cu zâmbetul pe buze.  Ştim de pe paginile Sfintelor Scripturi că ea a plecat la Domnul pentru  că „Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, care, după îndurarea Sa cea mare, ne-a născut din nou prin învierea lui Isus Hristos din morţi, la o nădejde vie” (1 Petru 1:3).

Vreau puţin să te opreşti din alergarea ta zilnică şi să te întrebi ce contează cu adevărat în această viaţă. Nu uita, că toată lumea moare. Este ceva firesc. Însă prea puţini ştiu a trăi frumos. Fie ca Dumnezeu să te ajute să trăieşti frumos, ca atunci când  Dumnezeu îţi va lua sufletul la socoteală, vorba bunicăi Maria, să  fii gata.

Reclame

Entry filed under: Social.

Să plângem cu cei ce plâng Un preşedinte care a luptat pentru valorile familiei

3 comentarii Add your own

 • 1. Felicia  |  aprilie 14, 2010 la 9:20 am

  Condoleantele noastre!
  A fost intr-adevar o femeie de aur si un erou al crestinismului si ce nume frumos a lasat in urma ei!!!
  Dumnezeu sa va intareasca si sa va dea putere pina in ziua in care va veti revedea!

 • 2. taniusha  |  aprilie 14, 2010 la 2:39 pm

  condoleantele mele

 • 3. Sveta  |  aprilie 14, 2010 la 7:13 pm

  Condoleante!
  Ne bucuram ca au existat si exista oameni care sa ne lase noua tinerilor exemple frumoase pe care sa le urmam.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

aprilie 2010
L M M J V S D
« mart.   mai »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arhivă

Statistica Blogului

 • 204,900 hits

RSS Moldova Creştină

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: