Ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel

Aprilie 17, 2010 at 9:50 pm Lasă un comentariu

Acest mileniu grăbit din păcate scoate la iveală câteva realităţi dure cu care ne confruntăm în relaţii cu oamenii din jurul nostru. Am devenit parcă mai egocentrişti, mai egoişti, şi nu dorim ca să mai împărţim cu aproapele nostru  din ceea ce avem şi noi. Ne place să criticăm, să aruncăm cu vorbe uşoare la adresa oamenilor care nu ne plac. Mântuitorul acestei lumi Domnului Isus Hristos ,a spus  nişte adevăruri care în aceste zile au o relevanţă tot mai mare. „Dacă iubiţi pe cei ce vă iubesc, ce răsplată vi se cuvine? Şi păcătoşii iubesc pe cei ce-i iubesc pe ei” (Luca 6:32) Domnul Isus prin aceste cuvinte ne spune să iubim pe toţi oamenii la fel, pentru că  El a iubit mai mult decât ne închipuim sau ne imaginăm. Ştiu că e greu să aplici aceste adevăruri, dar dacă te gândeşti la Isus Hristos a plătit cu propria-i viaţă  pentru fiecare gând murdar pe care îl ai, pentru fiecare faptă urâtă, atunci cine suntem noi să nu iubim? Vezi, dacă iubeşti doar pe cei ce te iubesc, Biblia te numeşte păcătos.

Un alt adevăr pe care îl scoate Domnul Isus la suprafaţă este de a face bine tuturor oamenilor care au nevoie de ajutor. „Dacă faceţi bine celor ce vă fac bine, ce răsplată vi se cuvine? Şi păcătoşii fac la fel” (Luca 6:33). Aşa este firea omului care aşteaptă ca imediat după ce a făcut un bine să aştepte o răsplată. Este bine ca să le mulţumeşti celor ce te ajută, şi chiar este un lucru apreciabil. Însă sunt oameni care au nevoie de ajutorul nostru, dar care nu pot să îţi întoarcă  ceea ce ai făcut pentru ei.  Vreau să vă spun că dacă faci ceva bine şi nu neapărat aştepţi să ţi se întoarcă vei avea ceva mult mai mult de primit.  Şi uite ce spune Domnul Isus că vom primi „ Voi însă iubiţi pe vrăjmaşii voştri, faceţi bine, daţi cu împrumut fără să nădăjduiţi  ceva în schimb. Şi răsplata voastră va fi mare, şi veţi fi fii Celui Prea Înalt căci El este bun şi cu cei nemulţumitori şi cu cei răi” (Luca 6:35)

După cum vedem  dacă acţionăm potrivit cu învăţăturile Domnului Isus,  vom avea o răsplată mult mai mare. Cunosc o persoană a cărui bunătate  nu mai are margini. De multe ori, mulţi au profitat de  bunătatea lui, însă acest om niciodată nu a pus preţ pe bani, ci pe relaţii.  Deoarece el dădea cu împrumut fără să aştepte să primească înapoi, Dumnezeu i-a dat de mii de ori mai mult.

În concluzie aş dori să menţionez că ce doreşti ca oamenii să îţi facă ţie, fă-le şi tu la fel. Nu vei pierde nimic.

Anunțuri

Entry filed under: Meditaţii.

Doresc să ia locul lui Dumnezeu Deşi sună bine vor face mult rău societăţii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Aprilie 2010
L M M M V S D
« Mar   Mai »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,256 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: