Deşi sună bine vor face mult rău societăţii

Aprilie 19, 2010 at 6:36 am 2 comentarii

Are omul o meteahnă de care îi vine greu să se debaraseze şi anume aceea de a spune una dar de fapt are cu totul o altă intenţie. Astfel se explică două evenimente care vor ţine probabil capul de afiş al tabloidelor din Moldova. Îm primul rând este vorba de manifestările unei organizaţii Gender Doc-M care promovează drepturile homosexualilor din ţara noastră. Recent au anunţat că la data de 2 mai vor ieşi în principala piaţă din capitală pentru a spune lumii întregi că ei există şi pentru a „implora” autorităţile statului să adopte „îm regim de urgenţă” Legea pentru prevenirea şi combaterea descriminării.

De fapt organizaţia Gender Doc-M deja de un deceniu promovează în Moldova un astfel de mod de viaţă, iar anul acesta sunt mai hotărâţi ca niciodată să sfideze legile morale pentru a-şi promova modul lor de viaţă. Foarte puţină lume înţelege că de fapt homosexualii insisită cel mai mult asupra legii pentru prevenirea şi combaterea descriminării pentru a le da undă verde în a participa la elaborarea de legi în favoarea lor şi de a descrimina pe oricine este împotriva unui asemenea stil de viaţă. Întrebat la o emisiune dacă homosexualii sunt descriminaţi sau nu, preşedintele Gender Doc-M, Alexei Marcicov nu a răspuns la această întrebare şi nu a putut aduce măcar un singur caz când un homosexual ar fi descriminat în Moldova. În schimb acesta a insistat asupra adoptării acestei aşa zisei „legi pentru prevenirea şi combaterea descriminării. O altă mostră a faptului că homosexualii dau dovadă de obrăznicie este faptul că liderul lor, Marcicov, a desconsiderat cele 100 de mii de semnături ale populaţiei ţării care se declară împotriva oricărei manifestări publice ale acestora şi adoptării legii sus numite.

În replică vicepreşedintele Asociaţii Obşteşti „Pentru Familie”, Vitalie Marian a ţinut să menţioneze că paradele gay sunt „o ofensă la adresa instituţiei familiei şi că parada nu este esenţa activiştilor gay, ci urgentarea adoptării legii nedescriminării”.

Ştirea că homosexualii intenţionează şi în acest an să îşi afişeze public modul lor imoral de viaţă, a stârnit reacţii imediate în societate. Mitropolia Moldovei s-a arătat îngrijorată de intenţiile „ruşinoase ale minorităţilor homosexuale ” şi vede în aceasta „un atac direct la normele sociale şi etice şi la principiile creştine”. În comunicatul său, Mitropolia cere autorităţilor „să dea dovadă de verticalitate şi hotărâre pentru a stopa desfăşurarea acestui marş ruşinos”.

Atitudinea Mitropolie în acestă privinţă merită toate aprecierile. Ceea ce nu putem spune în altă problemă, şi anume insistarea de a introduce în mod obligatoriu a cursului „bazele ortodoxiei”. În opinia mai multor direcotri de liceie din ţară , acest curs a pornit pe calea autodistrugerii. Lucru confirmat şi de Ministru Educaţiei şi Învăţământului, Leonid Bujor, care a criticat intiţiatorii acestui curs pentru că nu invită la discuţii oficialii din minister, şi doresc să elaboreze un curiculum fără a consulta ministerul de resort. În opinia ministrului, această iniţiativă este foarte bună, numai să fie opţională ca astfel să se respecte toate cultele înregistrate în stat. Lucru total neagreat de unul din promotorii acestui curs, jurnalistul Victor Josu, care a specificat că doreşte ca urmaşii săi „să fie educaţi în religia ortodoxă”. Cât ţine de copii ce aparţin de alte culte religioase, acesta a declarat că părinţii pot să scrie o cerere în care odraslele lor să nu frecventeze acest curs. Atunci cum se explică cu obligativitatea „bazelor ortodoxiei”? Oare prin aceste acţiuni nu se încală principiul unui adevăr central al Bibliei şi anume liberul arbitru, în care Dumnezeu respectă libertatea personală a fiecărui om şi nu impune nimănui mântuirea.

După cum vedem deşi sună bine la suprafaţă aceste două iniţiative „Legea pentru prevenirea şi combaterea descriminării” şi întroducerea în şcoli în mod obligatoriu a cursului „Bazele ortodoxiei”, deşi la suprafaţă sună bine, în realitate nu fac decât să introducă în societate foarte multă descriminare şi va polariza societatea noastră şi mai mult. Vreau să cred că încă actuala conducere va da dovadă de multă atenţie când va judeca aceste iniţiative, şi înainte de a lua o decizie finală să se gândească la binele întregii societăţi dar nu la binele unui grup sau altul.

Anunțuri

Entry filed under: Politic.

Ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel Un avocat parlamentar cere primarului capitalei să protejeze parada homosexualilor moldoveni

2 comentarii Add your own

 • 1. teascul  |  Aprilie 19, 2010 la 9:14 am

  Corect, drepturile minorităților vin a determina decizii pentru majoritate. Ceva de geneul handicapatul compătimit ce nu se mulțumește cu onorulile inițiale.
  Ar face bine ca cea mai mare parte din societate să însușească mai bine matematica elementară.

 • 2. taniusha  |  Aprilie 20, 2010 la 2:01 pm

  corect, toate lucurile rele sunt invalite frumos. Sa informam cit mai multi despre pericolul acestor legi. Dumnezeu sa ne izbaveasca

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Aprilie 2010
L M M M V S D
« Mar   Mai »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arhivă

Statistica Blogului

 • 202,305 hits

RSS Moldova Creştină

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: