Familia – un lucru sfânt ce uneşte generaţii

Mai 17, 2010 at 9:38 am 2 comentarii

Timp de o săptmână în Republica Moldova au avut loc o serie de manifestări prilejuite de  Ziua Internaţională a Familiei.  Este un lucru lăudabil că această acţiune a fost preluată de Guvern şi a fost legalizată şi în Moldova, astfel se doreşte a conştientiza opinia publică că instituţia familiei este un lucru sfânt. Ministru Muncii Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga a recunoscut că statutul familiei în Moldova a degradat. Unul din factorii care au stat la degradarea familei, în opinia ministrului este şi pierderea de valori, iresponsabilităţile tinerei generaţii şi migraţia. Toate aceste cauze, luate în complex au făcut ca instituţia pe care se bazează orice stat puternic să fie într-o moarte clinică. Una din sarcinile Guvernului în opinia ministrului Buliga este de a contribui la sporirea responsabilităţilor şi la conştientizarea că familia este ceva sfânt, şi că un statul nostru poate deveni puternic doar dacă va avea familii puternice. Doamna ministru a recunoscut că simte o nostalgie faţă de valoarea familiei din trecut când copii creşteau alături de părinţii lor, iar sintagma  „celor  şapte ani de acasă” avea o relevanţă enormă. Poate are dreptate doamna ministru când afirmă că familia nu este doar un spaţiu locativ comun care are şi un buget comun, ci familia este mai mult, şi anume  dragoste, înţelegere şi respect. Aceste calităţi ale familiei au fost lucrarea lui Dumnezeu, care a instituit familia  prin faptul că „de aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevastă-sa, şi cei doi vor fi un singur trup?” Aşa că nu mai sunt doi, ci un singur trup. Deci, ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă.” (Evanghelia după Matei 19:4-6). Tot mai puţin se atrage atenţia că Dumnezeu este creatorul familiei, şi că omul se simte împlinit în siguranţă şi în confort  doar în familie. Trăim vremuri când una din două căsătorii se termină cu un divorţ, ceea ce constituie o adevărată tragedie naţională, gândidu-mă la traumele la care sunt supuşi copii în urma acestor divorţuri. Aici statul dacă doreşte ca familia să fie un lucru sfânt ce uneşte generaţii să intervină nemijlocit în stoparea imoralităţii.

Chiar dacă ministru Protecţiei Sociale şi Familiei a menţionat că pierderea valorilor contribuie la erodarea  celulei societăţii, aceasta nu a menţionat cauza care duce la pierderea acestor valori, şi anume accensiunea rapidă a imoralităţii. Nu sărăcia, şi nici lipsa banilor sunt cauzele care contribuie la  distrugerea familiei, ci  promovarea imoralităţii în societatea. Iar dacă statul nu va întreprinde nimic atunci colapsul în care se află familia nu va mai putea fi oprit. Din păcate avem în Moldova unele organizaţii care, sub pretexte nobile de a lupta pentru drepturile şi libertăţile omului nu fac decât să răspândească  mod de viaţă imoral. De multe ori statul se vede nevoit să cedeze presiunilor făcute de aceste organizaţii, doar simplu motiv că aceştia din urmă, doresc în cel mai public mod să-şi manifeste nişte practici sexuale  bazându-se pe ideia că au dreptul la libera exprimare.

Are perfectă dreptate Ambasadorul SUA în România, Mark Gitenstein  când afirmă  că „ fără familii puternice nu pot fi construite societăţi puternice”. Iar dacă ne uităm în istorie vom vedea că mari imperii şi state au dispărut doar din cauza imoralităţii şi din lipsa  familiilor puternice. Politicienii noştri ar trebuie să se gîndească şi la acest aspect dacă doresc cu adevărat să făurească o Moldovă prosperă cu cetăţeni fericiţi. Din discuţia cu un om trecut de 50 de ani, am aflat că la mijlocul anilor  1990 era mult mai fericit. Acest lucru se datora faptului că pe strada une trăieşte erau mulţi copii, iar „vecinii erau acasă”. Acum doar peste ceva mai mult de un deceniu, strada este pustie, la fel ca şi casele de aici, iar copii au dispărut din peisajul de altă dată. Aceasta se datorează  faptului că” tânăra generaţie nu mai pune preţ pe căsătorie, şi se complac în aventuri sexuale de scurtă durată” Omul cu care am vorbit  a ţinut să menţioneze că, complici la starea în care a ajuns familia în  societate sunt „şcoala, biserica şi guvernarea”.

Acum dacă fiecare din noi nu va întreprinde nimic specific lucrurile vor merge din rău în mai rău. Guvernul a făcut un pas, prin legalizarea acestei sărbători, şi prin faptul că doreşte să atenţioneze populaţia despre starea  în care a ajuns instituţia familiei în Moldova. Putem să ne protejăm familiile prin întoarcerea noastră şi a naţiunii noastre cu faţa către  Dumnezeu. Pentru că credinţa în Dumnezeu a fost şi va rămâne temelia familiei care dăinuşte.

Anunțuri

Entry filed under: Social.

Alianţa merge la compromisuri iar Voronin se vede preşedinte Pentru ce primesc comuniştii bani?

2 comentarii Add your own

  • 1. silvia  |  Mai 17, 2010 la 1:24 pm

    noi suntem cei care putem face schimbare in societate, incepind din familiile noastre

  • 2. alaandrei  |  Mai 17, 2010 la 11:15 pm

    Ce seamana omul , aceea va si secera ,sa semanam atunci ceea ca vrem sa stringem.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Mai 2010
L M M M V S D
« Apr   Iun »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,262 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: