Învăţătura lui Mohamed despre comportamentul femeii în căsătorie

iunie 19, 2010 at 6:28 am Lasă un comentariuÎn ultimul timp pe acest blog se duc discuţii aprinse referitor la învăţătura pe care a lăsat-o Mohamed în Coran despre femii, şi învăţătura pe care a lăsat-o Dumnezeu pe paginile Sfintelor Scripturi pe aceeaşi temă. În cartea „Isus şi Mohamed” scrisă de doctorul în islam egipteanul Mark A. Gabriel ne spune care a fost preceptele lui Mohamed despre femei în căsătorie

Mohamed şi-a axat învăţăturile la acest subiect pe necesitatea supunerii femeii faţă de bărbat în casătorie. „Bãrbaţii sunt proteguitori ai muierilor, datoritã calitãţilor deosebite cu care i-a dãruit Allah şi datoritã cheltuielilor pe care le fac din bunurile lor. Iar cele evlavioase dintre femei„(Sura 4:34) Deasemenea Coranul mai permite ca bărbatul să îşi pedepsească soţia  pentru purtarea rea. Femeia poate fi blestemată dacă refuză să se culce cu bărbatul ei.

Divorţul în cultura islamică este primit ca ceva normal . Pentru a divorţa bărbatul trebuie să spună de trei ori „Eu divorţez de tine”. Chiar şi aşa el are dreptul să se recăsătorească cu femeia de care a divorţat. În lumea islamică, unde oamenii trăiesc după regulile religiei musulmane, femeilor le este interzis categoric să iniţieze divorţul. Legea islamică prevede dreptul la divorţ din mai multe motive, unele chiar nesemnificative. Totul depinde de deciziile pe care le i-a soţul în acea situaţie. El are poate divorţa de soţia sa doar pentru că viaţa împreună cu soţia sa îi pare grea. Coranul îi oferă dreptul bărbatului să aibă 4 soţii, în cazul în care poate să le întreţină în mod egal
Iar dacã vã temeţi cã veţi fi nedrepţi cu orfanii, luaţi de soţii pe acelea care vã plac dintre femei – douã, trei sau patru” (Sura 4:3).
Lui Mohamed  i-a  fost permis să aibă  mai multe femei.

Total opusă este învăţătura Domnului Isus, care a acordă căsătoriei o importanţă nespus de mare. Şi în căsătorie cei doi, soţul şi soţia devin una  (Geneza 2:4). Dumnezeu urăşte divorţul, pentru că ce a împreunat EL, omul să nu despartă.

Prin acest aricol, nu intenţionez să aduc ofense nimănui, ci doar să relatez un paragraf din cartea menţionată la începutul articolului.

Reclame

Entry filed under: Islam.

Evreii şi musulmanii, statistici interesante Când interesul personal te orbeşte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

iunie 2010
L M M J V S D
« mai   iul. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 204,910 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: