Cine falsifică istoria?

iulie 2, 2010 at 7:25 am Lasă un comentariu

În jurul decretului emis de  preşedintelui interimar Mihai Ghimpu, conform căruia ziua de 28 iunie va fi Ziua ocupaţiei Basarabiei de către armata sovietică, se duc până în prezent lupte aprinse. S-a ajuns până acolo că una din cele mai influente ţări din lume, Rusia, la tribuna cea mai înaltă a ţării, a condamnat acest decret, menţionând că Ghimpu falsifică istoria. De fapt, imediat după decret, mă aşteptam la o reacţie dură din partea Moscovei, care nu a întârziat să apară. Coincidenţă sau nu, dar imediat s-au scumpit gazele naturale, vinul moldovenesc din nou este oprit la vamele ruseşti, iar primarul Moscovei i-a îndemnat pe ruşi să nu mai cumpere produse de provenienţă moldovenească. Toate aceste acţiuni încă o dată ne arată că ruşilor nu le convine adevărul, şi nu doresc nici în ruptul capului să accepte istoria aşa cum a fost ea. Dacă nu am fost ocupaţi de armata sovietică, de ce atunci a mai fost nevoie de declararea de independenţă? De ce atunci a mai trebuit să ieşim din componenţa Uniunii Sovietice?  Oficialii ruşi nu s-au aşteptat că un preşedinte interimar al unei ţări care timp de 8 ani a făcut tot ce a spus Rusia, să ia o astfel de decizie. Acţiunile ruşilor încă o dată ne demonstrează „bunătatea lor”. Haideţi să ne amintim cum au procedat cu georgienii, ucrainenii sau chiar cu Ţările Baltice când acestea au întreprins acţiuni similare cu cele ale lui Mihai Ghimpu.

Din istorie cunoaştem foarte bine, că  sovieticii au fost primii la manipularea opiniei publice şi la falsificarea istoriei. De altfel cum au putut ei să-i aducă la rang de eroi pe astfel de criminali ca Grigorie Kotovski, Iosif  Stalin, sau Lenin. De numele lor se leagă genocide adevărate, de care acum ruşilor nu le place să vorbească.

Acţiunile Rusiei încă o dată ne demonstrează setea lor expansionistă şi nedorinţa lor de a accepta istoria aşa cum a fost. Adevărul istoric este unul, armatele sovietice au ocupat Basarbia, şi au anexat acest teritoriu la Imperiu Sovietic. Din păcate unii oameni de la noi nu doresc să recunoască acest adevăr de frica ruşilor,  argumentând cu represiuni economice din partea Moscovei.  Însă când materialismul este prioritar adevărului atunci ceva nu e bine. Dumnezeu binecuvintează oamenii şi ţările  care stau tare pentru adevăr. Fie ca să avem parte de oameni pentru care adevărul şi dreptatea să fie un crez politic. Chiar dacă vom avea de suferit.

Reclame

Entry filed under: Politic.

Când interesul personal te orbeşte Când demnitatea naţională trebuie să domnească

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

iulie 2010
L M M J V S D
« iun.   aug. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 204,900 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: