Sportivii clubului Stolas Leukas au scris istorie la Campionatul Euro-Asiatic

iulie 26, 2010 at 6:24 am Lasă un comentariu

M-am bucurat să primesc acest comunicat de presă pe care vi-l propun şi Dvs.”La campionatul Euro-Asiatic de Taekwon-Do (versiunea GTF) care s-a desfășurat în perioada 21-24 iulie 2010 în Almaty, Kazahstan, echipa Moldovei a deținut un frumos succes plasându-se pe locul I la proba tehnică și locurile 2 la lupte în echipe și spargeri pe echipe. Selecționata Moldovei alcătuită din 8 sportivi din care 7 instructori de la Clubul „Stolas Leukas” a ocupat locul trei în clasament general plasându-se după Rusia care a fost reprezentată de 40 de sportivi și s-a plasat pe locul II iar Kazahstanul pe locul I având cel mai mare număr de sportivi la această competiție.

La probele individuale toți sportivii noștri au ocupat locuri de frunte. Anatol Cibotărică a luat locurile I la proba tehnică și la lupte în categoria până la 71kg. La categoria 71-81kg au ieșit în final sportivii noștri Radu Filat și Ghenadie Bitco. Ghenadie a făcut un gest frumos oferindu-i fără luptă biruința lui Radu Filat. Ghenadie a mai luat locurile I la spargere cu piciorul și la spargere cu tehnica specială sărind peste un obstacol de 3,2 m lungime și spărgând scândura. A mai ocupat Ghenadie și locul II la proba tehnică unde locul I l-a luat Anatol Cibotărică. Radu Filat a mai luat medalia pentru locul III la proba tehnică individuală și locul I la proba tehnică în cuplu împreună cu Maria Sofianu, deținătoarea centurii negre II dan. Maria a mai luat și locul III la lupte. Alexei Tentiuc care deține centură neagră III dan a luat locul I la proba tehnică pentru Dan III și Sergiu Filat a luat locul I la aceeași probă pentru nivelul dan IV și încă o medalie pentru locul I la spargeri cu tehnică specială. Pentru prima dată a participat la un campionat internațional Tudor Rotaru, deținătorul centurii roșii și a ocupat locul III la lupte. Gheorghe Râbacov, sportiv de la Cahul deținător de centură albastră a ocupat locul I la tehnică și II la lupte.

„Echipa a fost pregătită și condusă de instructorul Vasile Filat, centură neagră V dan, președintele Clubului „Stolas Leukas” și vice-președintele Federației Naționale de Taekwon-Do GTF.” se mai spune în comunicat.

Din păcate şi de data aceasta sportivii au trebuit să depună un efort considerabil pentru a  pleca la acest turneu. Nici de data aceasta oficialii statului nu au considerat de necesar sponsorizarea lotului de luptători. Aici îmi aduc aminte de declaraţia ministrului Tineretului şi Sportului, care a declarat că astfel de turneie nu necesită sponsorizări pentru că se desfăşoară foarte des. Îmi apare întrebarea oare de câte ori imnul ţării a fost cântat din cauza unui oficial de la Ministerul Sportului? Nu vreau să acuz pe nimeni, dar din păcate sportului i se acordă o atenţie tot mai nesimnificativă.

Reclame

Entry filed under: Sport.

Când demnitatea naţională trebuie să domnească Comuniştii devizează ţara

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

iulie 2010
L M M J V S D
« iun.   aug. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 204,900 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: