Istoria Moldovei falsificată de istorici moldoveni

August 2, 2010 at 7:15 pm Lasă un comentariu

Într-o zi ca cea de azi, acum 70 de ani în urmă, marele criminal sovietic, Iosif Stalin formează printr-un decret Republica Sovietică Socialistă Moldovenească.  .  De fapt acest stat exista încă din 1924 pe teritoriul actual al Transnistriei, iar ceea ce s-a întâmplat în 1940 nu este decât o farsă sovietică cu pretinsa delegaţie moldovenească care chipurile a reprezentat voinţa poporului moldav de a se alipi Uniunii Sovietice. Mulţi istorici, adepţi ai moldovenismului stalinist îl elogiază şi azi pe Stalin pentru „ingenioasa” ideie de a ne dărui nouă moldovenilor o ţară, care să aibă hotar, şi toate atribuţiile unui stat. În urma formării acestui stat, Basarabia a pierdut enorm. Am pierdut pentru totdeauna sudul Moldovei cu ieşirea la mare în favoarea Ukrainei. Pe lângă pierderile teritoriale a avut de suferit cultura noastră, dat fiind faptul că elita culturală  basarabeană a fost nimicită de sovietici, şi în locul lor au fost aduşi „specialişti” cu o pregătire profesionistă jalnică de origine rusă. Astfel a început epurarea populaţiei băştinaşe. În organele de conducere au fost promovaţi doar vorbitori de limbă rusă.  Iar  durerea cea mai mare o reprezintă faptul că ne-a fost furată identitatea naţională, lucru care nu-l mai putem restabili, sau dacă încearcă cineva să  o facă este taxat repede de moştenitorii regimului sovietic în persoana actualilor comunişti. Un alt lucru  dureros este că avem încă isorici care consideră un mare beneficiu formarea RSSM, şi justifică acţiunile regimului stalinist în acest teritoriu. Iar dacă aceşti istorici mai predau ore şi la instituţiile superioare de învăţământ, atunci este un lucru regretabil.

Cum poţi să justifici politica stalinistă şi să afirmi că ceea ce s-a întâmplat a distrus Basarabia. Cum poate să justifice un istoric ca Leonid Tabără deportările populaţiei active a Basarabiei începând cu 1940 până în anul 1953? Atunci peste 330 mii de basarabeni au fost duşi în Siberia.  Iar după asemenea crime mai ai curajul să spui că anul 1940 este „anul de aur” al statalităţii moldoveneşti.  Simţim din plin consecinţele formării statului RSSM,  şi cred că încă mulţi ani de acum încolo o vom mai simţi.

Dacă tot comuniştii  şi nu numai, consideră  formarea RSSM un beneficiu, cum vor explica ei atentatul la credinţa neamului nostru. când mii de biserici au fost închise sau făcute una cu pământul. Cei ce doreau să îşi manifeste liber convingerile religioase erau băgaţi la puşcărie şi nu se mai auzeau nimic despre ei. Ulterior comuniştii  şi-au dat seama că biserica poate fi un beneficiu pentru ei şi au explorat-o la maxim în favoarea lor.

După cum vedem, formarea RSSM a fost o calamitate pentru Basarabia orice ar încerca să spună unii istorici moldoveni, adepţi ai comunismului şi stalinismlui sovietic.   Îmi doresc să apară istorici care să spună tare care este adevărata istorie a neamului nostru. Pentru că dacă ne falsificăm propria-i istorie, ne  distrugem ca şi naţiune.

Anunțuri

Entry filed under: Politic.

Comuniştii devizează ţara Sportivii moldoveni sponsorizaţi doar la televizor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

August 2010
L M M M V S D
« Iul   Sep »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,306 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: