Marian Lupu, nimic nou sub soare

August 16, 2010 at 9:49 am 11 comentarii

Niciodată nu am crezut în sinceritatea liderului Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu. Nu am crezut pentru că el, ca şi politician nu ne-a oferit această ocazie. Nu pot să cred într-un lider care nu este sincer în ce priveşte limba pe care o vorbeşte. Nu poţi să afirmi că limba de stat este politic moldovenească şi ştiinţific româna fără  a aduce măcar o dovadă în acest sens. Apoi în mult mdiatizatul caz „Plahotniuc”, liderul PDM, spune una, şi doar peste câteva minute afirmă cu totul altceva. De foarte puţine ori, Marian Lupu a fost sincer, o dată  nu am văzut un interviu la care să răspundă clar şi pe înţelesul tuturor. De cele mai multe ori, Marian Lupu lasă loc de interpretări şi confuzie, pentru că ştie el, că oricând poate  să aibă o portiţă prin care să îşi schimbe o declaraţie sau alta. Acum când am intrat în febra electorală Lupu trimite săgeţ spre lideri politici, care, spre deosebire de dânsul, au o poziţie fermă. Preşedintele democrat a declarat că unii politicieni nu  trebuie să se axeze pe probleme de limbă şi identitate, ci „pe probleme mult mai actuale”, fără a specifica însă.  Prin asemenea afirmaţii un politician nu face decât să îndepărteze electoratul şi să răspândească confuzii. Este foarte clar că, în goana după fotoli prezidenţial, eşti gata să mergi peste orice principiu şi să declari orice. Poţi să îţ negi identitatea, poţi să uiţi de istoria adevărată, şi poţi să faci alianţe cu oricine, doar de dragul unei poziţii în stat.  De fapt Lupu continuă linia perfectă de partid începută de Dumitru Diacov. Şi câtă dreptate avea Vladimir Voronin care a spus despre Diacov că este „skolzkii”. Acelaşi lucru îl vedem şi la actualul numărul unu din PDM.  Din nefericire  ne lipseşte o cultură politică! Şi mai mult ca oricând se simte lipsa sincerităţii printre politicieni! Dacă partidul democrat va merge pe aceeaşi cale, nu este departe ziua când va avea soarta comuniştilor, sau a creştin democraţilor. Adică nu vor mai crede nimeni în ei. Şi de ce ar trebuie să credem, dacă nu au oameni cu o verticalitate morală înaltă.

Anunțuri

Entry filed under: Politic.

Sportivii moldoveni sponsorizaţi doar la televizor Încă o dovadă cum comuniştii devizează ţara

11 comentarii Add your own

 • 1. Alexandru Curbet  |  August 16, 2010 la 4:41 pm

  pe lângă alte lucruri importante care le vede liderul PDM am impresia că nici de moralitate nu-i prea pasă . În unele declaraţii domnul Lupu nu cred că este pro-valori. Afirm acest lucru doar prin faptul că în partidul său au fost acceptate persoane ce fac parte din organizaţii precum Genger-DocM.

 • 2. milanesul  |  August 27, 2010 la 1:10 am

  Iar eu nu inteleg cum poti crede in ceva sa cineva,cu exceptia credintei in Dumnezeu.Si ce avem noi cu politica? „Lasă morţii să-şi îngroape morţii, şi tu du-te de vesteşte Împărăţia lui Dumnezeu.”(Luca 9:60).Iar noi in loc sa vestim Imparatia lui Dumnezeu,ne amestecam in treburile mortilor.
  Si sa nu uitam inca un fact:
  „stăpânirile care sunt, au fost rânduite de Dumnezeu”(Rom.13:1) si „De aceea, cine se împotriveşte stăpânirii, se împotriveşte rânduielii puse de Dumnezeu; şi cei ce se împotrivesc îşi vor lua osânda”(Rom.13:2).
  Ce sa facem noi in acest caz? „Vă îndemn, dar, înainte de toate, să faceţi rugăciuni, cereri, mijlociri, mulţumiri pentru toţi oamenii, pentru împăraţi şi pentru toţi cei ce sunt înălţaţi în dregătorii, ca să putem duce astfel o viaţă paşnică şi liniştită, cu toată evlavia şi cu toată cinstea3 Lucrul acesta este bun şi bine primit înaintea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru,care voieşte ca toţi oamenii să fie mântuiţi şi să vină la cunoştinţa adevărului.”(1Tim.2:1-4).

 • 3. Radu Blendarencu  |  August 27, 2010 la 7:45 am

  Trebuie sa avem tangente cu politica. Implicarea crestinilor in politica este un lucru benefic.

 • 4. milanesul  |  August 27, 2010 la 5:56 pm

  Anume in rezultatul unei „tangente” cu politica si au ajuns azi crestinii la aceea stare,ca nu mai au nimic sfant.Si totul s-a inceput de la imparatul Constantin.dar daca socotiti ca aceeasta este Calea,care ne-a poruncit Hristos sa mergem,nu aveti decat.Eu prefer sa-L urmez pe Hristos,dar nu pe Lupu,Filat,Voronin,Ghimpu sau … Cine nu a fi,o sa fie de la Dumnezeu si eu ii voi multumi Lui pentru imparatul care L-a numi El si ma voi ruga pentru mantuirea imparatului si guvernului.Si daca a veni un imparat si mai sever ca Voronin,n-o sa ma mir deloc,caci meritam unul mai ceva ca Stalin,fiindca am ridicat mana la unsul Domnului..

 • 5. Radu Blendarencu  |  August 27, 2010 la 6:04 pm

  Draga Milaneul
  Ai perfecta dreptate cind spui ca trebuie sa ne re rugam pentru cei de la conducere. Dar de multe ori, ajunge sa fim condusi de oameni rai, tocmai pentru ca cei care sunt crestini sunt pasivi in ce priveste viata publica. Biblia are foarte multe exemple cind oameni cu inima placuta lui DUmnezeu au fost implicati in viata politica.
  Dar nu sunt de acord ca, crestinii care s-au implicat in politica nu mai au nimic sfint. Poate aduci un argument?

 • 6. milanesul  |  Septembrie 1, 2010 la 1:18 am

  Biblia are foarte multe exemple cind oameni cu inima placuta lui DUmnezeu au fost implicati in viata politica.
  As prefera macar un exemplu din NT,unde careva din crestini au fost implicati in viata politica.
  Cat de „ceva sfant”.Cum crezi,cand un crestin promite ceva in timpul companiei electorale si nu implineste,mai ramane ceva sfant in el?

 • 7. milanesul  |  Septembrie 9, 2010 la 2:15 am

  Asa si am stiut.FARA COMENTARII.

 • 8. Radu Blendarencu  |  Septembrie 9, 2010 la 12:23 pm

  Milanesule, nu ai dori sa te prezinti. Asta ca sa stiu cu cine comunic

 • 9. milanesul  |  Septembrie 10, 2010 la 1:46 am

  Ma numesc Sergiu,sunt unul din copiii lui Dumnezeu.
  Numai ca nu pot intelege,numele meu schimba ceva?

 • 10. Radu Blendarencu  |  Septembrie 10, 2010 la 6:29 am

  Schimba faptul ca stiu cu cine comunic. Multumesc. Ma bucur foarte mult Sergiule ca esti un copil ai lui Dumnezeu. Multe binecuvintari

 • 11. milanesul  |  Septembrie 11, 2010 la 2:13 am

  Multumesc.Dar totusi acum,cand „stii” cu cine comunici,poate imi raspunzi la intrebarea de mai sus? Caci in ultimul timp am observat ca crestinii mai mult sunt pasionati de politica,decat se gandesc la salvarea sufletelor sale.Daca nu ma inseala memoria,Hristos ne-a last porunca sa predicam Evanghelia la orice faptura(Marcu 16:15) si sa nu ne bagam in treburile lumesti:”În adevar, ce am eu sa judec pe cei de afara? Nu este datoria voastra sa judecati pe cei dinauntru? Cât despre cei de afara, îi judeca Dumnezeu”(1 Cor.5:12-13).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

August 2010
L M M M V S D
« Iul   Sep »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arhivă

Statistica Blogului

 • 202,262 hits

RSS Moldova Creştină

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: