Lupta pentru a participa sau nu la referendum, sau cum hoţul strigă hoţul

August 31, 2010 at 11:14 am 1 comentariu

Nu a mai rămas mult timp până la referendumum din 5 septembrie. Un plebiscit la care vom decide cum să ne alegem mai departe preşedintele. Cu cât ne apropiem mai mult de data referendumului cu atât  unii încearcă să  polarizeze  societatea. Şi aici mă refer la cei ce se opun vehement ca preşedintele statului să fie ales de către popor. Este evident  că cineva nu doreşte în ruptul capului ca în Moldova să domnească stabilitatea politică de aceea  actuala opoziţie a pornit o campanie fără precedent de a deviza ţara. Deja o mai mulţi primari ce susţin idiologia roşi comunistă au declarat că vor boicota  plebiscitul, şi vor îndemna şi locuitorii localităţilor respective să facă acelaşi lucru. De fapt, aceşti aleşi locali vor trebuie să decidă între „disciplina” de partid, şi obligaţia civică.Probabil că  funcţionarii publici locali au uitat că sunt responsabili în cel mai direct mod de buna orgaizare a tuturor condiţiilor desfăşurării unui refrendum. Primarul, este factorul de ordine în localitatea respectivă , indiferent de apartenenţa de partid. Iar prin îndemnurile la boicot, de fapt se încalcă legislaţia electorală, pentru că primari,i dacă încep a face campanie electorală trebuie să se degreveze din funcţie sau să se pronunţe în afara orelor de serviciu. Lucru care, din păcate nu îl vedem la aleşii locali. Chiar dacă poziţia acestora contravine cu legislaţia electorală dar şi al bunului simţ. Spun acel lucru deoarece un ales local  trebuie să ştie că votul este liber şi fiecare votează în baza propriilor convingeri. Acest lucru se pare că l-au uitat comuniştii, care acum dintr-un simplă declaraţie a premierului, care , nu a făcut decât să atenţioneze autorităţile publice locale despre  responsabilitatea referendumului, au calificat-o drept ameninţare. Dacă  grija pentru buna desfăşurarea a referendumului a fost ameninţare, cum pot fi calificate acţiunile comuniştilor în cei 10 ani de guvernare, când liderul lor îşi permitea în campanii electorale să ameninţe pe oricine.  Ori, când, o dată veniţi la putere în anul 2000 au modificat Constituţia după chipul şi imaginea  Partidului Comunist.

Acum totuşi îmi apare o întrebare. De ce se tem comuniştii, dar şi alte partide de alegeri directe al preşedintelui ţării? Oare nu cumva se tem că vor suferi un fiasco total?  Şi au pentru ce să se teamă, atâta timp cât  moldovenii din afara ţării constituie un electorat care nu au votat şi nu vor mai vota niciodată un partid  care practic i-au  din ţară departe de familii.

Bine zice un proverb românesc că „hoţul strigă hoţul”. Dacă veţi privi mass media obidienta comuniştilor, veţi vedea, prin afirmaţiile şi acţiunile lor, exact metodele prin care au guvernat acest popor.  Şi acum mai mult ca niciodată ei ne cer nouă să îi susţinem în acţiunile lor distructive. Este evident, comportamentul actualei opoziţii este o demonstraţie a slăbiciunilor  şi a incapacităţii de a duce o politică  contemporană, deschisă şi cu caracter european. Comuniştii trebuie o dată şi pentru totdeauna să conştientizeze că  că decizia de a participa sau nu în referednum             aparţine în exclusivitate statului, şi nimeni, inclusiv comuniştii şi aliaţii lor nu este în drept să dicteze cum şi ce trebuie să fac eu ca şi cetăţean liber. Oricât încearcă comuniştii să se  supraaprecieze, nu au dreptul să dicteze aleşilor locali cum să voteze. Prin boicotarea referendumului opoziţia doreşte ca starea de haos şi incertitudine să persiste în Moldova, iar ei să apară în faţa opiniei publice şi a orgaizaţiilor europene drept unici salvatori ai democraţiei moldave.

Chiar dacă în betonul actualei Alianţe de guvernământ sunt tot mai multe fisuri, un lucru  devine clar, şi anume că nu mai putem tolera instabilitatea politică, altfel riscăm să intrăm în cartea recordurilor ca singura ţară din lume unde în zece ani tot de atâtea ori s-au organizat alegeri pentru funcţia de preşedinte. De aceea, preşeditele ţări, în opinia mea trebuie să fie ales de către popor prin vot direct. Un om care îşi iubeşte şi îşi preţuieşte ţara va merge la referendum pentru că nu mai putem trăi după îndemnurile unui partid care a cultivat doar  minciună şi neorânduială în toate structurile  sociale şi administrative.

Anunțuri

Entry filed under: Politic.

Independenţa, un dar de la Dumnezeu Călătoria echipei de fotbal „Tintaşii” prin codrii Moldovei

1 comentariu Add your own

  • 1. alaandrei  |  August 31, 2010 la 10:45 pm

    Dorinta arzatoare pentru un lucru face sufletul orb pentru orice altceva.Democrit

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

August 2010
L M M M V S D
« Iul   Sep »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,305 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: