Tudor Casapu „ dacă Dumnezeu m-a ajutat înseamnă că nu am reuşit să fac totul pe acest pământ”

Noiembrie 26, 2010 at 4:46 pm 1 comentariu

O dată cu proclamarea independenții țării noastre, prea puțini oameni ne cunoșteau ca și popor. În acele vremuri, guvernarea întreprindea acțiuni de promovarea a imaginii unei noi țări apărute pe harta politică a lumii. Din fericire în ajutorul diplomaților au venit și sportivii care, prin evoluțiile lor au ridicat tricolorul țării în cele mai mari capitale ale lumii. Unul din acești eroi este și Tudor Casapu, care  la Jocurile Olimpice de vară din Barcelona a cucerit  aurul olimpic, alături de Nicolae Juravschi și Victor Reneischi. Începând cu aceste distincții, despre Moldova s-a vorbit foarte mult  de bine. Însă toate bine și frumoase doar până în momentul când ești productiv ca personalitate. Însă o dată cu trecerea anilor, despre mulți sportivi de performanță  guvernarea, dar și noi ca și oameni uităm.

Și exemple în acest sens avem foarte multe, și foarte triste spre nefericirea noastră. Câți din noi își aduc aminte de luptătorul  Serghei Mureico, de fotbalistul Iurie Miterev de jucătoarea de baschet Natalia Livșetsa, sau de un alt luptător  Ghenadie Tulbea? Aceşti sportivi şi-au investit viaţa pentru a cuceri medalii, iar aceste distincţii nu fac decât să ne bucure. Tot mai des devin frecvente cazurile când sportivii moldoveni vin în ţară  pe uşa din spate cu zeci de medalii de la turneele internaţionale.  Întrebarea este cum procedăm noi cu aceste valori? Îi lăsăm să moară de vii ca în cazul sportivului Sergiu Savcenco, îi facem să abandoneze ţara noastră şi să îi vedem cu jind cum apără culorile  altor ţări?

M-a bucurat foarte mult să văd că lucrurile încep a se mişca într-o direcţie pozitivă. Iar exemplu multiplului campion mondial Tudor Casapu care a biruit lupta cu boala prin  efortul Comitetului Naţional Olimpic şi a premierului Vlad Filat care au sărit să îl ajute pe multiplu campion mondial să poată fi vindecat, ne dă speranţe că sportivii de performanţă vor fi apreciaţi la timp. Este de remarcat faptul că „olimpicul” din Mingir a pus vindecarea s-a pe seama lui Dumnezeu. Acesta într-o conferinţă de presă a specificat că „ doar Dumnezeu mi-a mai dat o şansă în viaţă pentru a face lucruri bune pe acest pământ”. În acest sens mi-am adus aminte de cazul relatat de Bibie, când împăratul lui Iuda, Ezechia fiind bolnav de moarte a apelat la Dumnezeu. „În vremea aceea, Ezechia a era bolnav de moarte. El a făcut o rugăciune Domnului. Domnul i-a vorbit, şi i-a dat un semn”.(2 Cronici 32:24)  Acest împărat, după vindecare, şi-a folosit viaţa pentru a face lucruri frumoase ţării şi lui Dumnezeu ceea ce îşi propune şi Casapu să facă, conform spuselor sale.

 Cel mai bun halterofil din istoria Moldovei doreşte ca pe viitor să îşi folosească sănătatea pentru a  promova  valorile sportive autohtone, şi acces la cele mai moderne centre de sănătate. O altă nevoie stringentă adusă la cunoştinţă de Casapu, este  lipsa edificiilor sportive şi a sponsorizării precare a  sportului moldovenesc. Toate acestea în context aduc la concluzia că cel mai eficient ambasador al momentului se află într-o situaţie îngrijorătoare. Iar implicarea statului în redresarea sportului moldovenesc este o necesitatea urgentă.

 

Anunțuri

Entry filed under: Social.

Azi a început sesiunea pentru jurnaliștii și bloggerii creștini Aceste alegeri au fost dovada, Dumnezeu ascultă rugăciunea copiilor Săi!!

1 comentariu Add your own

  • 1. Alexei  |  Decembrie 6, 2010 la 6:19 pm

    Dumenzeu sa fie slavit pentru mila care a avut-o fata de Tudor Casapu. Ma bucur ca d-l Premier a luat atitudine si impreuna cu comitetul Olimpic au dat ajutor acestui sportiv. Din afirmatiile lui Tudor, inteleg ca isi da seama ca Dumnezeu i-a mai dat o sansa pe acest pamint. Cea mai mare sansa pe care ne-o da Dumnezeu noua tuturor pamintenilor este sa venim la pocainta cu credinta in Fiul Sau Isus Hristos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Noiembrie 2010
L M M M V S D
« Oct   Dec »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,261 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: