„Sexul pe înţelesul celor mici” o carte de care nu avem nevoie

Decembrie 16, 2010 at 9:36 pm 1 comentariu

Decizia premierului Vlad Filat de a scoate de pe rafturile librăriilor cartea „Sexul pe înţelesul celor mici ” a devizat societatea în două. Televiziunile au abordat pe larg acest subiect, iar bloggerii au făcut glume proaste pe seama acestei decizii. Presupun că cei mai mulţi dintre bloggeri nu au copii şi încă nu îşi deau seama de pericolul unor astfel de manuale, de aceea îşi permit astfel de abordări a unei probleme atât de grave. Am citit această carte, şi m-am convins încă o dată că nu îşi are rostul. Şi voi explica de ce.În primul rând această carte incită copii interes sexual. Dar atâta timp cât copii încă nu au un discernământ, mai ales unul al educaţiei sexuale, aceste manuale nu fac decât să îi afecteze psihologic. Consider că de educaţia sexuală trebuie să se ocupe părinţii în cadrul familiei şi nici de cum prin astfel de manuale.
Apoi cum poţi să le spui unor copii de 3-6 ani despre felul cum se întreţine un act sexual? Care vor fi consecinţele unor astfel de teme? Mă tem că vor fi dintre cele mai negative. Sau deja consecinţele le strângem, atâta timp cât televiziunile abundă cu ştiri ce au în vizor relaţiile sexuale dintre copii. Fetiţe de 12-13 ani rămân gravide, iar molestările sexuale ale copiilor devin tot mai dese. Oare  de astfel de manuale avem nevoie?  O altă temă abordată în această carte , este cea a homosexualităţii, lucru grav de tot. Cum poţi să  prezinţi un act imoral drept unul natura şi corect, iar pe cei care nu sunt de acord cu practicile homosexuale să fie catalogaţi drept „ciori albe”. Oare astfel de manuale nu sunt o tentativă a homosexualilor de a se promova şi pe această cale, şi lovesc în generaţia tânără pentru ca mai uşor să-şi promoveze practicile scârboase?

Din imaginea de mai sus, ţin să cred că această carte nu le este străină comunitii homosexualilor şi lesbienilor. Din ceea ce am văzut la ştiri şi în dezbateri, anume avocaţii acestor oameni, apără şi  promovează această carte.  De ce?

Noi ca şi părinţi am salutat decizia premierului, dar am rămas indignat să văd că unii tineri nu au şi nici nu doresc să aibă discernământ la capitolul imoralităţii

Anunțuri

Entry filed under: Raţiune, Social.

La mulţi ani Dănuţ!!! Ce au dorit să demonstreze comuniştii?

1 comentariu Add your own

  • 1. Marian  |  Decembrie 19, 2010 la 9:26 am

    Foarte inteleapta abordare. Acesta carte este un fruct interzis pt copii mici. Toate lucrurile isi au timpul si ritmul lor iar intrebarile legate de sexualitate urmeaza a fi discutate in cadrul familiiei, asa cum mentioneaza autorul articolului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Decembrie 2010
L M M M V S D
« Noi   Ian »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,306 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: