Laureat al premiului Nobel “Fundamentalismul islamic a luat locul comunismului ca duşman al democraţiei”

Decembrie 19, 2010 at 9:45 pm Lasă un comentariu

Scriitorul peruan Mario Vargas Llosa, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 2010, a declarat,  că fundamentalismul islamic a înlocuit comunismul ca principal duşman al democraţiei. „Cultura libertăţii are în continuare duşmani, şi sunt duşmani extrem de periculoşi: comunismul a fost înlocuit de fundamentalismul islamic ca principal duşman al culturii democraţiei în lumea de astăzi”, a spus el, într-o intervenţie susţinută la încheierea unui forum internaţional privind politicile publice. Celebru scriictor consideră că extremismul islamic „nu este la fel de puternic cum a fost Uniunea Sovietică, dar este o provocare, deoarece militanţii fanatici sunt convinşi că, prin distrugerea culturii occidentale şi a tot ceea ce reprezintă aceasta, vor ajunge în Paradis”.

În context laureatul premiului Nobel pentru Literatură a specificat că „fanatismul  religios este extrem de periculos, deoarece este dispus să-şi sacrifice viaţa în numele modelului în care crede”. În acest sens Biblia, ccare este Cuvântul lui Dumnezeu şi după care se conduc creştinii, spune că “dacă crede cineva că este religios, şi nu îşi înfrânează limba, ci îşi înşeală inima,religiunea unui astfel de om este zadarnică, religia curată şi neântinată înaintea lui Dumnezeu este să cercetăm pe orfani, şi pe văduve în necazul lor, şi să ne păzim neântinaţi de lume”(Iacov2:25).

Mario Vargas Llosa vine cu soluţii şi spune că ” trebuie să ştim să ne apărăm, pentru a nu permite ca, prin utilizarea instituţiilor libertăţii, ei să se infiltreze în societăţile noastre şi să semene teroarea”, subliniind însă că lupta democraţiilor împotriva extremismului nu trebuie să ducă la încălcarea libertăţilor. „Teroarea a făcut deseori democraţiile să renunţe la cuceriri democratice fundamentale, dar nu putem permite acest lucru. Democraţia nu poate începe să folosească armele teroriştilor”, a adăugat scriitorul peruan. Dacă extremismul islamic nu este apparent vizibil în ţara noastră, atunci cel comunist mai persistă încă. Altfel nu putem înţelege cum încă peste 700 mii de oameni mai cred promisiunile goale ale unor oameni care promit raiul deşi ei nu cred, prin doctrinile lor în existenţa lui.

 

Anunțuri

Entry filed under: Social.

Crăciunul interzis în SUA şi Anglia Cine îi încurcă să se înţeleagă?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Decembrie 2010
L M M M V S D
« Noi   Ian »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,305 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: