Repere istorice despre biserica creştină

ianuarie 17, 2011 at 11:43 am Lasă un comentariu

Chiar dacă avem o ţară preponderent creştină, cel puţin aşa se consideră marea majoritatea a popualieţiei, mulţi din cetăţenii noştri nu cunosc câteva lucruri importante despre apariţia şi evoluarea creştinismului. Biblia este plină de dovezi în acest sens. Se ştie bine că în anul 33, la Rusalii are loc naşterea Bisericii prin pogorârea Duhului Sfânt asupra ucenicilor  care au crezut în Domnul Isus Hristos (Faptele Apostolilor 2:1-4). Biserica primară s-a întemeiat pe învăţătura apostolilor despre viaţa, moartea, învierea şi propăvaduirea lui Isus Hristos, care S-a dat pe Sine ca preţ de răscumpărare pentru păcătoşi, devenind Mântuitorul şi Domnul tuturor celor care cred în El. În anul 43 ucenicii lui Isus au fost numiţi pentru prima dată creştini. După cum vedeţi nu era pe acele timpuri vorba de biserica ortoodxă, catolică sau altă biserică. Ci era vorba despre biserica alcătuită de cei care credeau în Domnul Isus. Pentru că la început a fost doar o singură biserică creştină, şi exprimarea ei era în forma ei simplă şi pură, cum a lăsat-o Mântuitorul şi cum au practicat-o şi apostolii, fără nici o influenţă păgână. Atunci nu existau lăcaşuri de închinare special construite şi nici adunări publice. Creştinii erau persecutaţi şi se adunau pe ascuns. Locuri de inchinare au devenit casele particulare, subsolurile, canalele oraşelor, deoarece erau urmăriţi pentru a fi închişi, toruraţi, şi ucişi toţi cei care erau creştini.

Dacă studiem atent cartea Faptele Apostolilor, vom vedea ce viaţa au dus primii misionari. Primul creştin martirizat, a fost Ştefan, care a murit ucis cu pietre de către fanaticii religioşi din acele vremuri. Chiar şi aşa creştinismul a înaintat frumos, şi mereu a mers mână la mână cu persecuţia. De aceea să nu ne mire faptul că oamenii zilelor noastre  persecută până în prezent pe acei care practică învăţătura curată a Domnului Isus.

De asemnea, la începutul bisericii nu existau haine preoţeşti şi nu se foloseau lumânări nici ca mod de închinare şi nici ca parte a ritualului, ci doar pentru iluminat. Mai târziu în a doua jumătate a secolul 2 au început se se adopte practici care nu au fost învăţate de apostoli, lucru care a deschis drumul păgânizării Bisericii apostolice.

În articolul viitor vom vedea cum creştinismul dintr-o relaţie personală cu Dumnezeu, devine o relgie impusă prin lege.

Reclame

Entry filed under: Raţiune.

O decizie buna in AIE 2 Reportaj de la aniversarea Bisericii „Bunavestire”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

ianuarie 2011
L M M J V S D
« dec.   feb. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 204,900 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: