Demnitari care provoacă crize politice

Februarie 1, 2011 at 8:36 am Lasă un comentariu

De 20 de ani ţara noastră are parte de demnitari care au provocat crize politice, şi culmea, nu au fost sancţionaţi de nimeni. De doi ani suntem într-o criză politică care nu mai are sfârşit. Cauzele acestei crize sunt multiple şi complexe. Vinoveţi în mare parte de aceste crize sunt comuniştii.  Cu toţi ştim că Moldova de doi ani nu are un preşedinte stabil deşi o merita, şi acest lucru s-a datorat ambiţiilor unui singur partid care de fiecare dată au alergat la arma şantajului pentru a obţine ceva. Vă mai aduceţi aminte de anul 2005 când pe 4 aprilie liderul comunist Vladimir Voronin a fost ales şef al statului pentru a doua oară, cu voturile mai multor deputaţi democraţi.  Având 56 de mandate, Voronin a mimat negocierile cu celelalte fracţiuni parlamentare  şi a fost ales preşedinte. Acum când s-a creat alianţa din 59 de mandate, Voronin poate înainta condiţii în care ar vota pentru candidatul ei, dar nici de cum nu poate înainta ultimatumuri.

S-au amăgit amarnic acei deputaţi de atunci pentru că uite, doar peste 5 ani, comuniştii în numele aceleeaşi democraţii şi stabilităţi politice nu le-au întors serviciul democraţilor. De data aceasta  opoziţia doreşte un candidat apolitic la funcţia de şef al statului. Dacă e să fie aşa, hai atunci la funcţia supremă în stat să fie aleşi oameni care nu au tangenţe cu fenomenul politic? Această cale propusă de comunişti duce nicăieri, pentru că se impune o soluţie imposibil de realizat, deoarece un candidat neutru este greu de identificat şi comuniştii se vor declara nemulţumiţi de candidatura Alianţei, oricare ar fi aceasta. Prin aceste decizii se vede un mare resentiment faţă de candidatul actualei guvernări, Marian Lupu, care dacă e să o luăm după spusele comuniştilor, nici în ruptul capului nu îl vor vota la funcţia de preşedinte al ţării. „Dubla trădare” a lui Marian Lupu pare să nu oprească criza politică în care suntem. După abandonarea PCRM-ului şi recenta zădărnicire a Alianţei de centru-stânga după scrutinul din toamna anului trecut, Lupu a devenit inamicul numărul unu al comuniştilor şi „ţapul ispăşitor” pe care îl vor folosi comuniştii în eventualele alegeri anticipate.  Decât să voteze pentru un om care a fost printre ei, comuniştii  preferă noi anticipate, şi implicit prelungirea crizei. Prin urmare astfel de demnitari aleşi de oamenii simpli, manipulează o societatea întreagă în interesele lor înguste.

Şi membrii AIE-2 sunt conştienţi că actuala opoziţie nu va vota pentru candidatul lor. A recunoscut-o chiar Lupu, care a afirmat că, „ actuala opoziţie  optează pentru alegeri anticipate”. Potrivit lui, acţiunile din ultimul timp ale comuniştilor demonstrează că ei nu îşi doresc depăşirea crizei politice.  Este evident că generând alegeri anticipate, Voronin şi echipa lui, nutresc speranţa că îşi vor repara poziţia şi vor câştiga mai multe voturi în noul scrutin. Acest lucru nu are nici o legătură cu interesele cetăţenilor şi cu interesul statului.

Oare nu este timpul ca societatea civilă să se implice mai mult în reglementarea acestei crize, prin influenţarea factorilor politici de la noi, şi în speţă  partidul comunist, ca aceştia să oprească criza politică pe care tot ei au organizat-o în mod conştient. Pentru că de multe ori auzim că puterea aparţine celor care deleghează actori politici în instituţiile statului.

Atunci, dragă opoziţie, ţineţi cont de doleanţele opiniei publice şi nu provocaţi noi alegeri anticipate, pentru că conform proverbului biblic, „mândria merge înaintea căderii”.


Anunțuri

Entry filed under: Social.

Alcoolismul, o fiară care distruge societatea Ţara arde dar deputaţii se ceartă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Februarie 2011
L M M M V S D
« Ian   Mar »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,305 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: