Voronin şantajează Alianţa

februarie 21, 2011 at 11:00 am Un comentariu

Criza politică nerezolvată, blocajul care durează prea mult timp legată de nealegerea şefului statului , dau naştere la zvonuri , imaginaţii politice  şi combinaţii impure greu de anticipat judecând după coloratura partidelor. Se  vehiculează tot mai  versiunea potrivită căreia Partidul Liberal Democrat ar putea să se alieze cu comuniştii pentru alegerea şefului statului. Surse din partea comuniştilor nu ascund acest lucru, iar patriarhul acestora, Vladimir Voronin afişează o bună dispoziţie sfidătoare când este întrebat de reprezentanţii presei. Voronin a declarat că aceste întâlniri au un caracter informal şi nici de cum oficial, şi că subiectele principale ţin de depăşirea crizei politice. Este straniu faptul că liderul comunist a declarat că au discutat cu liberalii nu cum să aleagă preşedintele ci cum să depăşească criza politică. Oare alegerea şefului statului nu înseamnă şi depăşirea crizei politice? Luptele mari se câştigă prin bătălii mici, probabil că aceasta este tactica la care a recurs Voronin pentru a învinge stabilitatea alianţei şi pentru care se tot laudă că discută cu liberal-democraţii. Acesta s-a mai lăudat că ideia sa de a avea un preşedinte apolitic este susţinută şi de premierul Vlad Filat. De fapt aceste scheme Voronin ştie cum să le folosească pentru a dezbină  Alianţa de guvernare, pentru a duce în eroare presa şi pentru a dispersa încă o dată societatea şi membrii celui mai mare partid din arcul guvernamental.

Vlad Filat a precizat că prin aceste întâlniri nu încearcă decât să găsească o soluţie pentru a depăşicriza politică. Sunt total de acord că opinia opoziţiei trebuie de luat în considerare. Dar atunci, când opoziţia este condusă de un om pentru care jignirile şi atacurile la persoană  sunt o normă este greu de acceptat asemenea discuţii. Îmi vine greu să înţeleg cum premierul Vlad Filat s-a înţles cu acela care nu de mult a spus că “nu discută cu regele contrabandiştilor” cu aluzie la presupusele  acţiuni de contrabandă ale liderului PLDM, iar  deputaţii liberal-demoraţi au fost catalogaţi drept “ nemernici cu care nu poţi discuta”. Apoi dacă doar cu trei luni în urmă ai declarat că o  alianţă de guvernământ o  vezi numai cu Partidul Democrat, acum repede Voronin şi-a shimbat discursul. Vedem foarte multă inconsecvenţă şi neclariate în acţiunile comuniştilor şi în mod special ale liderului lor Vladimir Voronin. Aici are dreptate proverbul biblic care spune că “cine vorbeşte în chip uşuratic, răneşte ca străpungerea unei săbii, dar limba înţelepţilor aduce vindecare”.

Voronin ştie una, că cei care se aliază cu el, se sinucid politic. A păţit-o unul din cele mai frumoase partide la acea vreme, Partidul Popular Creştin Democrat, care mulţi ani va fi urmărită de consecinţele alianţei cu Voronin. Acum acelaşi lucru comuniştii încearcă să îl facă şi cu PLDM, invocând scopuri nobile, precum “depăşirea crizei politice”. Personal cred că partidele politice trebuie să îşi amintească de “principiile  şi valorile”  pe care tot le clamează. Pentru că este greu de aliat cu un partid pe care l-ai debarcat de la guvernare pentru a salva ţara de un faliment moral şi politic.

Iar de la politicienii de la guvernare vreau să văd multă înţelepciune politică, pentru că nu în orice soluţie este salvarea şi depăşirea crizei. Şi trebuie de renunţat la profesarea politicii ca o negustorie ieftină, altminteri criza politică şi instabilitatea vor fi cuvintele cheie încă mult timp de acum încolo.

Reclame

Entry filed under: Politic.

Primii şi la alcool Cum este educat tineretul rus din Moldova?

Un comentariu Add your own

  • 1. Vio  |  martie 11, 2011 la 8:40 pm

    Ma amuza astfel de lucruri,parca imi rasuna in minte niste cuvinte”daca o lucrare este infiintata de Dumnezeu ,ea v-a continua daca nu nu” noi suntem copii ai lui Dumnezeu si nu trebuie sa preocupe frazele unui batrin care a ajuns la pensie..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

februarie 2011
L M M J V S D
« ian.   mart. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 204,900 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: