Cum este educat tineretul rus din Moldova?

Februarie 23, 2011 at 11:21 pm 1 comentariu

Am impresia că majoritatea rusilor moldoveni sunt folosiţi de partidele pro ruse din Moldova. Altfel nu înţeleg cum şi în ce spirit sunt educaţi viitorii cetăţeni ai Republicii Moldova? Aceştia  la îndemnul unui partid au imitat răsturnarea pietrii comemorative din faţa Guvernului. Această piatră care  semnifică ocupaţia Moldovei de către regimul sovietic, a fost instalată de fostul preşedinte interimar Mihai Ghimpu. Tinerii din Liga Tineretului Rus, care s-au născut mult după ce ţara noastră a fost ocupată de sovietici, nu cunosc şi nici nu doresc să mişte un deget pentru a învăţa limba română. Să înveţe limba ţării în care trăiesc, în care părinţii lor îşi ciştigă existenţa şi limba ţării în care nici de cum nu sunt forţaţi să înveţe limba acestui stat. Oare ce pretenţii pot să aibă nişte tineri, fără discernământ şi care cer cu insistenţă amplasarea lui ….. Lenin. Adică să instalăm un criminal ocupant în centrul ţării. Consider că este o sfidare la adresa populaţii majoritare române de câtre grupurilor şoviniste ruseşti. Încă o dată vedem că partidele de orientare rusă,  au drept scop dezbinarea societăţii.  Oare cunosc aceşti tineri cât am suferit noi ca şi popor de pe urma descrimnării ruse? Oare cunosc cât au plâns buneii, părinţii mei din cauza că nu cunoşteau limba rusă şi erau marginalizaţi în propria-i ţară spunându-le că locul lor este la „kolhoz” ?

Personal am decis ca niciodată să nu vorbesc în limba rusă cu un rus moldovean care locuieşte de zeci de ani aici, şi nu vrea să înveţe limba şi istoria poporului în care trăieşte. Apoi, mă întreb de ce noi moldovenii nu întreprindem nimic pentru a scoate monumentele criminalilor de Lenin, Kotovschi din centrele oraşelor noastre?  Oare cum priveşte Dumnezeu la faptul că într-o ţară nominală creştină, sute de mii de oameni, venerează o doctrină de sorginte satanistă, cum este cea comunistă. Este păcat şi trist, că în Moldova în aşa mod sunt educaţi viitorii cetăţeni ai ţării de către nişte lideri fără coloană vertebrală. Chiar dacă sună dur, dar m-am simţit ofensat văzând cum aceşti juni ruşi scuipă în istoria neamului nostru. Poate aceşti tineri sunt educaţi de  politicieni precum Klimenko, că încă mai sunt ocupanţi ai acestui teritoriu, şi nu pot accepta că Moldova este un stat independent de 20 de ani. Personal l-am întrebat pe liderul acestei organizaţii, Valeriu Klimenko de ce nu învaţă limba română, răspunzîndu-mi că aici se află doar într-o misiune specială. Cât de specială este această misiune o vedem cu toţi.  Şi o ultimă întrebare, oare care este aportul domnului Klimenko şi a tinerilor ruşi la consolidarea şi dezvoltarea statului nostru? Căci din acţiunile lor numai consolidare nu se vede.

Anunțuri

Entry filed under: Politic.

Voronin şantajează Alianţa Cine şi pe cine descriminează acum?

1 comentariu Add your own

  • 1. Carajia Semion  |  Martie 23, 2011 la 6:32 pm

    Probabil ca putini inteleg ce inseamna traditia, limba, cultura unui popor, mai ales moldovenii, ei inca nu inteleg ce au mostenit!
    Succese…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Februarie 2011
L M M M V S D
« Ian   Mar »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,262 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: