Jertifirea şi demnitatea din politica moldovenească

Aprilie 12, 2011 at 2:55 pm Lasă un comentariu

Este un lucru obişnuit ca politicienii moldoveni să facă declaraţii măreţe în cadrul diferitor evenimente. După ce partidul Alianţa Moldova Noastră a fost absorbită de partidul premierului Vlad Filat, fostul lider  amn-ist, Serafim Urecheanu a declarat că gestul  partidului său este unul plin de „jertfire şi demnitate”. Nu ştiu câtă  jertifire şi demnitate este în politica noastră, dacă timp de doi ani nu se cunoaşte cine sunt principalii autori ai evenimentelor  tragice din 7 aprilie 2009?

Dacă era demnitate în viaţa politică, fostul ministru al justiţiei Alexandru Tănase nu ar fi afirmat că nici alianţa de guvernare şi nici opoziţia nu îşi doresc ca adevărul evenimentilor din 7 aprilie să fie cunoscut opiniei publice şi vinovaţii ar fi traşi mai de mult la răspundere. Dar în rezultat avem o tergiversare care alimentează societatea cu diferite ipoteze şi bănuieli, şi ne fac să credem că cei care au permis devastarea celor două clădiri sunt undeva lângă noi. Dacă era demnitate şi onoare  în clasa politică, atunci partidul cu cele mai multe mandate din actuala alianţa de guvernământ s-ar fi ţinut de cuvânt şi nu ar fi insistat în promovarea unei legi  pretinse a  „nedescriminării”, după ce a promis unei ţări întregi că nu va promova o astfel de lege. Se pare că prea uşor oamenii care vin în politică nu îşi cântăresc cuvintele iar uneori nici acţiunile.O dată ce ai intrat în politică cu ideia nobilă de a da jos comuniştii, iar doar peste 4 ani negociezi cu ei, atunci nu mai putem vorbi despre demnitate în politica moldovenească.  Scriind aceste rânduri mă refer în primul rând  la partidul premierului Vlad Filat la care mă gândeam  zilele acestea cum a fost posibil ca în aproximativ patru ani să câştige simpatia  unei importante părţi din electorat? Dacă la început şi-au făcut loc pe scena politică, dar şi în inimile oamenilor prin acţiuni specifice, concrete şi cu mult bun simţ, spunând oamenilor exact ce doreau ei să audă  şi să vadă de  mai mulţi ani, acum acţiunile acestui partid devin tot mai neclare. Devine ambigu până în prezent plecarea din partid a deputatului Vitalie Nagacevschi. Liniştea cu care acesta a părisit corabia condusă de Vlad Filat ete destul de suspectă, în condiţiile în care avocatul Nagacevschi a condus o comisie care trebuia să elucideze cine se face vinovat de evenimentele din 7 aprilie. Recent unul din fondatorii acestui partid, Alexandru Tănase  a ales liniştea de la Curtea Constituţională din „motive pertinente”, aşa cum s-a exprimat chiar dânsul. Din interviul acordat imediat după ce Tănase a declarat că nu va mai fi ministru, acesta practic a recunoscut, chiar dacă într-un mod diplomatic, că nu se mai înţelege cu liderul din fostul său partid.

Apoi faptul că PLDM, cel puţin la televizor se arată ca fiind unicul partid care susţine morţiş ca Legea Nediscriminării să fie cât mai repede votată şi pusă în practică, după cu puţin timp în urmă a promis unei ţări întregi că „doctrina PLDM nu este compatibilă cu o astfel de lege”. Prin astfel de acţiuni, când „da” devine „nu”, şi invers se distruge orice demnitate din arialul politic moldovenesc şi căderea poate fi iminentă. Vreau să cred că liberal-democraţii vor fi acel partid care va şti cum să folosească în cel mai sănătos mod încrederea populaţiei, iar dacă acest lucru nu se va face cât mai curând posibil, atunci dezamăgirea va fi foarte mare. O dezamăgire care a început să îşi facă loc în rândul multora din cei care au crezut că în Moldova noi putem decide.

 

 

 

Anunțuri

Entry filed under: Politic.

Sindromul Voronin periculos pentru societate A fost islamul oficializat în Moldova?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Aprilie 2011
L M M M V S D
« Mar   Mai »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,249 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: