Învierea Domnului înțeleasă diferit de moldoveni

aprilie 25, 2011 at 10:18 pm Lasă un comentariu

Mă bucură faptul că Moldovenii încă spun Hristos a Inviat. M-aș bucura ca aceasta să nu fie doar o formă de salut preț de 40 de zile, dar să ca oamenii să conștientizeze cu adevărat că Isus Hristos, a învins la Golgota moartea și a luat asupra Sa povara neligiurilor noastre.  Nu știu câți din noi s-au gândit la acest lucru în aceste zile, dar din ceea ce am văzut am înțeles că prea puțini. Mai întâi  s-a făcut mare publicitate cu aducerea  focului haric, care sincer să fiu, nu știu în ce măsură  aduce liniște, pace și iertarea păcatelor. Personal cred că  politicienii noștri caută orice mijloc pentru a se promova, iar cum Paștele este o sărbătoare națională, de ce să nu o politizeze în condițiile în care vin alegerile locale.

Un alt lucru care m-a deranjat a fost felul cum moldovenii noștri înțeleg de a lăsa curat din urma lor după ce s-au dedat la distracții  prin parcurile capitalei. Foarte mult gunoi și mizerie lăsată, denotă faptul că Domnul Isus încă nu a înviat și în inimile celor ce lasă murdării din urma lor. Oare acest lucru nu demonstrează faptul că încă sărbătorim doar de dragul tradiției?

O musulmancă recent mi-a spus că sărbătoarea creștină Paștele, va fi un prilej de desfrâu în Moldova.  Cu durere în suflet, dar ea a avut dreptate.  Cluburile de noapte pline de distracții, cu siguranță că Mântuitorul lumii, Domnul Isus nu ar fi fost într-un asemenea local în prima zi de Paști, apoi accidente rutiere și oameni morți. Acesta a fost modul în care moldovenii noștri înțeleg a celebra învierea Celui care prin gestul Său, a dorit ca nici un om să nu moară, ci să aibă viață veșnică.  Dumnezeu să binecuvânteze Moldova cu multă pocăință și să ne ierte pentru că, încă nu vrem să înțelegem că Paștele are un alt scop decât mâncare și băutură. Paștele este posibilitatea să ne aducem aminte de ceea ce a făcut Isus din dragoste pentru fiecare ființă umană la Golgota. A murit El în locul meu și al tău. A înviat și astăzi oricine crede în El, are viață veșnică. Hristos a Înviat!!

Reclame

Entry filed under: Raţiune.

Ce cred despre Lenin și despre cei care mai cred în el Unde este schimbarea promisă de AIE-2 ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

aprilie 2011
L M M J V S D
« mart.   mai »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 204,900 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: