Credința fără fapte este zadarnică

mai 20, 2011 at 5:57 am Lasă un comentariu

Din cele mai vechi timpuri oamenii țineau credința Domnului Isus căutând la fața omului. Nici în zilele noastre acest lucru nu este o  excepție.  Nu îți foloseștela nimic să spui că ai credință dacă nu ai fapte. Unii merg mai departe spunând că suntem creștini încă înainte de Domnul Isus Hristos. Însă  Biblia spune că o astfel de credință nu te salvează. Atunci când sunt oameni în nevoi,  și tu ca și creștin nu întreprinzi nimic, deși poți să o faci, credința ta este moartă. Poate te întrebi cum poate să fie credința mea moartă dacă m-am născut într-o țara creștină? Dacă marea majoritatea a populației se pretind creștini.  Uitați-va ce spune Cuvântul lui  Dumnezeu:

Tu crezi că Dumnezeu este unul, și bine faci, dar și dracii cred și se înfioară. Vrei dar  să înțelegi om nesocotit că credința fără fapte este  zadarnică”  (Iacov2:19)

Cum nu ar părea straniu și dur acest lucru , dar o credință fără fapte mai este numită și dracească. Sună foarte dur, dar așa și este. O credință formală,mecanică este numită și drăcească. Pentru că și dracii cred, ei cunosc bine Sfintele Scripturi, dar acest lucru nu îi ajută cu nimic. Primul lucru pe care trebuie să îl faci ca să scapi de o astfel de credință falsă este să îl crezi din toată inima pe Dumnezeu. Așa au făcut-o mulți oameni. Unul din ei a fost Avraam  care a fost socotit nevinovat când Dumnezeu l-a pus la o încercarea să-și aducă propriul fiu ca jertfă pe altar. Faptul că a crezut până la urmă i-a adus titlu de prieten a lui Dumnezeu. Biblia ne mai spune un caz, când o curvă a fost socotită neprihăită, nevinovată și cu păcatele iertate când și-a pus viața în joc, salvând viețile unor oameni.  Biblia mai spune că „după cum trupul fără duh (suflet) este mort, tot așa și credința fără fapte este  moartră” (Iacov  2:26). Prin urmare  acum încă avem ocazia să ne analizăm bine viața și să credem din toată inima în Domnul Isus Hristos. Doar atunci credința ta va avea sens.

 

Reclame

Entry filed under: Raţiune.

Opiniea mea despre dezbaterea cu privire la documentarul drepturilor homosexualilor de la Moldova 1 Prețul închinării plăcute lui Dumnezeu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

mai 2011
L M M J V S D
« apr.   iun. »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 204,894 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: