Cine nu vrea să muncească nici să nu mănânce

Septembrie 29, 2011 at 2:43 pm Lasă un comentariu

Un important institut de cercetare și inițiative sociale de la noi au alcătuit un top al deputaților, adică al aleșilor țării, care  nu prea  își onorează obligațiile pe care le au în fața țării.  Faptul că partidul din opoziție au cei mai mulți  deputați care uită că alta e menirea deputatului nu ar trebuie să ne mai surprindă.  Numai că un mare semn de întrebare apare atunci când este vorba de deputații din Alianța în care ne-am pus mare încredere. Acest raport de de evaluare a eficienții activității Legislativului a scos la iveală câteva lucruri care ar trebuie să ne dea de gândit la evantualele alegeri parlamentare. Și anume, pentru cine să ne dăm votul de încredere. După cum am menționat  comuniștii au lipsit cel mai mult de la ședințele parlamentului. Era și de așteptat de la un partid aflat în opoziție și care de-a lungul istoriei a demonstrat că soartea mea și a ta este mai puțin vitală pentru ei, atâta timp cât au drept scop aflarea la putere pentru o perioadă infinită de timp.  Deputații din opoziție și-a argumentat lipsele frecvente, pe nedorința actualei puteri de a colabora cu ei. Dar se pare că repede au uitat comuniștii cum fiind la putere nu prea au permis opoziției de la acea vreme să își expună părerea. Însă atunci opoziția nu boicota demonstrativ ședințele parlamentului, dar  au participat la ședințele executivului. Atunci apare o întrebare pe care probabil și-o pun majoritate populației, și anume pentru ce unii polticieni doresc să ajungă cu orice preț în Parlament, dacă nu munca pentru cei care l-au ales  le este motivația?

Probabil privilegiile pe care le are un ales al poporul  îi fac să râvnească unul din cele 101 de mandate de deputat.  Sau poate a venit în Parlament pentru a-și rezolva unele interese personale sau de partid. Dacă este așa atunci este un lucru tragic și îngrijorător. Este îngrijorător și din considerentul că deputații care intenționat boicotează ședințele parlamentului  mai primesc și salarii, luxul pe care nu și-l poate permite orice alt cetățean din Republica Moldova. În cazul în care un om nu își onorează obligațiile de serviciu acestea automat este supus la unele pedepse pentru că suferă întreg procesul de muncă. Numai nu știu cum, Parlamentul a devenit un lucrea prea ușor pentru unii aleși ai poporului.  Știu că nimeni nu îi poate sancționa și nu vor purta nici o consecință pentru multiplele absențe, pentru că au o imunitate în spate. Poate trebuie de amintit aleșilor locali că din momentul în care au devenit deputați,  ar trebuie să fie purtătorul de cuvânt al fiecărui om care i-a dat votul de încredere și care de fapt i-a delegat  o putere. O putere de a schimba ceva într-o țară care devene tot mai neatractivă pentru proprii ei cetățeni.  Dar din păcate eficiența  parlamentului este tot mai des pusă la îndoială și oamenii privesc sceptic la capacitatea organului legislativ de a le îmbunătăți viața. Dacă nu le vine a crede să meargă în teritoriu și vor auzi cu propriile lor urechi câtă valoare are acum Parlamentul țării. Pe lângă lipsurile deja menționate, certurile și legile bazate pe interese de partid fac din organul legislativ un organ al neâncrederii.  Se pare că Parlamentul  a devenit o povară pentru întreaga țară. Și spun că este o povară pentru că nu se ostenesc și nu muncesc zi și noapte pentru întreaga țară.

 Îmi doresc ca sesiunea de toamnă a Parlamentului să fie una productivă pentru țară, una care interesul țării să fie pus în capul mesii. Chiar dacă pare dificil acest lucru, mă bazez încă pe posibilitățile și abilitățile deputaților, în special din Alianță de a ne duce acolo unde ne-au promis. Iar cei care nu doresc să lucreze pentru binele țării și absentează de la ședințele Parlamentului, Biblia le spune un lucru “că cine nu vrea să muncească, nici să nu mănânce” (2 Tesaloniceni 3:10.)  Dumnezeu să îi ajute să muncească și să  simtă cu fiecare din noi. Doar așa  Parlamentul va fi privit ca unorgan funcțional și capabil să miște lucrurile din loc.

Anunțuri

Entry filed under: Social. Tags: , , .

Cine va produce schimbarea? Cine a spus că ei s-au schimbat?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Septembrie 2011
L M M M V S D
« Aug   Oct »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,255 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: