De ce ne sunt îngăduite necazuri în viaţa noastră?

octombrie 1, 2011 at 7:00 am Lasă un comentariu

 Împreună cu familia mea studiem cursul de studiu biblic inductiv „Doamne da-mi o inimă dedicată Ţie”. Deasemenea acest studiu îl facem şi cu comitetul bisericii Bunavestire. Este un studiu minunat, devoţional despre dezvoltarea unei pasiuni pentru Dumnezeu.  Studiu dat este bazat pe a doua epistolă a Apostolului Pavel către Corinteni. Am fost uimit de adevărurile descoperite în prima lecţie. Am studiat de ce în viaţa creştinului sunt suferinţe şi care este scopul lor. Apostolul Pavel a avut parte de multe suferinţe în viaţa sa de misionar, dar niciodată nu a pus mare accent pe ele, numai pentru a nu se abate de la misiunea la care a fost chemat de Dumnezeu . Necazurile şi suferinţele fac parte din viaţa unui creştin. De aceea trebuie să ţinem minte câteva lucruri esenţiale, pe care le-am observat din studiul bazat pe textul de la 2 Corinteni 1:1-11, şi anume:

1. Atunci când trecem prin necazuri, scopul lor este mângâierea şi salvarea altora . Cu alte cuvinte atunci când oamenii se află în situaţii similare, văd că am reuşit să le biruim, iar acest lucru îi ajută foarte mult. Putem birui, pentru că, fiind ai lui Dumnezeu, orice lucru care ne afectează pe noi îl afectează şi pe El, iar Dumnezeu în calitate de Tata este gata să ne mângâie în orice situaţie dificilă a vieţii. Parcă este mai uşor să treci prin suferinţă atunci când ştii că şi alţii au avut parte de aceleaşi suferinţe. De obicei oamenii cred că suferinţe ca ale lor nu mai are nimeni, şi atunci le vine foarte greu să le depăşească. Dar putem birui suferinţa pentru că avem la cine alerga.

2. Un alt lucru care l-am găsit foarte important este că suferinţa noastră întodeauna va fi de folos celorlalţi. În suferinţă ies perlele frumoase ale caracterului unui creştin care are o relaţie frumoasă şi strânsă cu Dumnezeu. De obicei în suferinţă se nasc mari lucrări care apoi ştiu cum să îi mângâie pe alţii. În suferinţă şi necaz Dumnezeu ne duce dincolo de limitele puterii noastre de a răbda. Apostolul Pavel spune în 2 Corinteni  1:8-9 „….am fost apăsaţi peste măsură de mult, mai presus de puterile noastre, aşa că nici nu mai trăgeam nădejde de viaţă. Ba încă ne spunea gândul că trebuie să murim; pentru ca să ne punem încrederea nu în noi înşine, ci în Dumnezeu care învie morţii.” Atunci când trecem peste limitele noastre de a răbda, experimentăm intervenţia supranaturală a lui Dumnezeu

3. Am observat din textul din 2 Corinteni că  suferinţele şi necazurile ne determină să ne unim în rugăciune. Rugăciunea are o importanţă nespus de mare. Din 2 Corinteni1:11 vedem că putem să îi ajutăm pe alţii prin rugăciunile noastre. Pentru că eu nu o dată am experimentat cum rugăciunile altora a facut ca bunatatea lui Dumnezeu să abunde peste familia noastră.

Fie ca Dumnezeu să ne ajute ca prin suferinţe să trecem biruitori şi să ne punem încrederea totală şi fără îndoială în „Cel care este Dumnezeul oricărei mângâieri, care ne mângâie în toate necazurile noastre, pentru ca, prin mângâierea cu care noi înşine suntem mângâiaţi de Dumnezeu, să putem mângâia pe cei care se află în vreun necaz”. (2 Corinteni 1:3-4)

Reclame

Entry filed under: Social. Tags: , , , , .

Cine a spus că ei s-au schimbat? A decedat Steve Jobs co-fondatorul Apple Computer

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

octombrie 2011
L M M J V S D
« sept.   nov. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 204,894 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: