De ce cred că Moldova este o țară săracă

Octombrie 18, 2011 at 7:52 am Lasă un comentariu

Deși nu suntem o țară săracă totuși ne numărăm printre cele mai sărace țări din lume. Nu putem să nu spunem că avem câmpii, livezi și vii dintre cele mai apreciate în Europa, totuși sărăcia abundă în țara noastră. Da, veți spune că cei de la guvernare sunt de vină, și parțial veți avea dreptate, dar vina este în noi toți. Deși Dumnezeu ne-a dat o țară  minunată, noi nu știm să o administrăm, ba mai mult nu știm cum să folosim bunurile pe care le avem la noi acasă. Biblia spune clar că tot ce avem vine de la Dumnezeu, nu doar zilele pe care le avem dar și tot ce deținem. Ieri studiind cursul biblic inductiv „Banii și posesiunile în căutarea fericii” am văzut o paralele interesantă între poporul evreu din Vechiul Testament și situația din țara noastră actuală. Sunt niște situații zdrobitor de asemănătoare. În cartea prorocului Maleahi  care a fost scrisă după ce rămășița lui Israel sa întors în Ierusalim din robia babiloniană, și a fost scrisă cu 400 de ani înainte de nașterea lui Isus Hristos, veți vedea că poporul evreu deși au experimentat mari minuni cu Dumnezeu, continua să trăiască în pacat chiar dacă erau nespus de religioși. Erau nelipsiți de la Templu (biserica din zilele noastre), aduceau din bunurile lor la Casa Domnului. Însă, Dumnezeu nu vedea cu ochi buni acest lucru. Biblia spune și de ce. „Se cade să înșele un om pe Dumnezeu cum Mă înșelați voi ? Dar voi întrebați”Cu ce te-am înșelat?”””Cu zeciuielile voastre și darurile de mâncare. Sunteți blestemați câtă vreme căutați să Mă înșelați tot poporul întregime” (Maleahi 3:8-9)

Din acest text vedem că deși se considerau religioși oamenii din poporul evreu îl înșelau pe Dumnezeu cu:

– zeciuielile lor. Aduceau la Casa Domnului lucruri furate, animale bolnave sau șchioape (Maleahi 1:13). Oare și noi ca și națiune nu îl înșelăm pe Dumnezeu în asemenea mod?  Oare nu furăm și noi și apoi construim biserici, mănăstiri și alte obiecte de cult, crezând că vom fi astfel plăcuți lui Dumnezeu?  Felul cum ne raportăm la Dumnezeu și în aspect material va condiționa bunăstarea noastră ca și națiune

– cu bunurile lor materiale. Poporul evreu aduceau la Casa Domnului, din avuțiile lor. Însă și ele erau din acelea de mâna a doua. Lucrurile de care nu aveau nevoie sau trebuiau de aruncat la gunoi, ei le aduceau la Casa lui Dumnezeu. Mă gândesc că și noi ca și popor de multe ori lucrurile de care nu avem nevoie le aducem la Biserică.

– tot poporul în întregime. Toată națiunea era implicată într-o relegiune de stat formală. Noi afirmăm că suntem peste 90 la sută creștini. Dar cum stăm cu starea noastră spirituală? Oare inima noastră este total dedicată Domnului.

Mai este pe paginile Sfintelor Scripturi un exemplu frumos de dărnicie. Este vorba de văduva săracă care a dat în visteria Templului ultimii ei doi bănuți. A făcut-o cu bucurie pentru că avea o inimă total dependentă de Dumenzeu.  Domnul Isus a spus ucenicilor Săi că această văduvă a dat mai mult decât  acei bogați care aruncau cu bani în visterie. Vedeți, nu este important cât dăm, dar cu ce atitudine o facem. Dumnezeu vede inima fiecăruia dintre noi.

Cred că Moldova a ajuns într-o așa stare a sărăciei și din cauza că am uitat ce înseamnă dărnicie. Am uitat să dăm ceea ce îi aparține Domnului. Unul din proverbele Bibliei spune „Cinstește pe Domnul cu averile tale șu cu cele dintâi roade din tot venitul tău, căci atunci grânarele îți vor fi pline de belșug și teascurile vor geme de must” (Proverbe 3:9-10)

Dacă vom asculta în totalitate de Dumnezeu cu siguranță că și bunăstarea națiunii noastre va fi altfel.  Fie ca să împlinim Biblia  și la nivel de fapte și să nu repetăm greșelile făcute de poporul evreu.

Anunțuri

Entry filed under: Social. Tags: , , , , .

Trebuie să ne închinăm sfinților? Care este semnificația lumânărilor în Biserică?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Octombrie 2011
L M M M V S D
« Sep   Noi »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,119 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: