Hârlețul, cuiul și sicriul din politica moldovenească

Octombrie 21, 2011 at 12:00 pm Lasă un comentariu

Chiar dacă sună puțin ironic, dar anumele elementele menționate în titlu articolului au devenit compatibile cu politica de actualii guvernanți. Și nu  am spus eu acest lucru, dar pe rând  au afirmat aceste adevăruri toți liderii Alianței fiind puternic sprijiniți și de opoziția parlamentară. Prin urmare  elementele  funebre cu care este descrisă actuala situație din cadrul Alianței chiar de liderii lor  face ca îngrjorarea cetățenilor  să crească pe zi ce trece. Toată lumea îngroapă AIE-2. Faptul că această alianță a fost constituită doar pentru niște  funcții de stat, face ca eficacitatea ei să fie redusă la zero. Și a fost redusă o dată ce la ordinea de zi au stat certurile și intrigile dintre cei trei lideri.  Această Alianță va intra în istorie ca una a fost adusă la putere cu mult sânge, entuziasm și speranțe că țara noastră poate fi mai bună, însă vedem că o termină rău și dureros. Oamenii nu mai au ochii să o vadă, pentru că este plină de intrigi și jocuri de după culise care o dată ieșite la iveală produce multă durere. O spun pentru că și eu m-am bucurat naiv că vom avea o clasă nouă politică, plină de dorința de a restructura sistemul  instaurat de comuniști în timpul celor opt ani de guvernare. Acum oamenii nu mai văd nici o diferență dintre regimul democrat moldovenesc și cel comunist. Și acest lucru se întâmplă pentru că fiecare lider din Alianță privește cu mare suspiciune la colegul. Bine au spus cei trei lideri că actuala alianță este una plină de ghimpi și lupi, de parcă au simțit că  noua formulă a alianței nu va dura mult. Fisurile din prima Alianță  nu au fost reparate la timp, ba mai mult, problemele s-au accentuat și prin urmare actuala putere de la Chișinău este la un milimetru de destrămare. Nu voi da vina pe nimeni în particular, pentru că vinoveți sunt cu toți care de comun acord și nesiliți de nimeni au intrat în legâmântul  numit AIE 2.

Nu pot înțelege un singur lucru. Deși de prin luna august președintele interimar Marian Lupu a declarat că Alianța nu mai există, totuși până în  acest mijloc de toamnă cele trei partide de orientare democrată mimează că totul e bine și frumos. Dar din păcate realitate îi contrazice  serios.  Realitatea mai spune că Moldova este  împărțită în diferite sfere de influență de anumite grupări de interese, pentru care binele național nu înseamnă nimic.  Dacă ar înseamna ceva, ar începe să soluționeze cele mai simple nevoi ale societății.  Deasemenea nu pot să înțeleg de ce în Moldova dacă zicem că avem o Alianță democrată crește numărul fărădelegilor, pedofilii fac ce vor din țara noastră fără a fi pedepsiți. Ba mai mult  aceștia au scăpat fără prea multe griji de vre-o pedeapsă. Iar nimeni nu știe nimic despre ei. Oare aceasta nu ne demonstrează că pe lângă faptul că actuala putere dă dovadă de multă neputință de a opri răul din țară. Și transformă problemele lor personale în probleme majore de nivel național.

Chiar dacă scena politică și socială este tot mai bulversată sper să se găsească oameni cu voință politică care să își dorească cu adevărat să scoată răul din țară, chiar dacă să spui adevărul costă foarte mult în Republica Moldova. Nu de alta, dar  poltica noastră autohtonă este văzută ca un sicriu, pe care unii se chinuie să o îngroape  tot mai adânc iar alții se ocupă de bătutul cuielor.

Anunțuri

Entry filed under: Politic.

Apusul regimurilor totalitare Baghirov calcă pe urmele lui Pușkin. La jigniri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Octombrie 2011
L M M M V S D
« Sep   Noi »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,255 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: