Biserica ia atitudine în cazul raterii în creștere a violurilor

Octombrie 24, 2011 at 12:50 pm Lasă un comentariu

Este îmbucurător faptul că biserica ia atitudine sănătoasă față de rata creșterii alarmante a violurilor în țara noastră. Astăzi biserica Bunavestire din orașul Chișinău, a ținut o conferință de presă prin care și-a propus să atenționeze autoritățile față de acest mare pericol, și de asemenea să adugă u cuvânt de mângâiere și speranță pentru cei care au avut de suferit din cauza violurilor.  Conform statisticilor din anul 2003 până în prezent rata violurilor a crescut cu peste 70 la suta, și acest lucru conform pastorului Vasile Filat se datorează legislații blânde din țara  noastră, dar și a faptului că pedeapsa pentru violatoria fost redusă de la 7 la 5 ani. Cel mai trist lucru este că violatorii găsesc un teren bun în țara noastră în care își satisfac practicile bolnave. De obicei aceștia sunt pedofili europeni care vin la noi și ademenesc copii, de obicei din familii social vulnerabile sau din case de copii. Un exemplu dureros este cel a pedofililor italieni care au fost lăsați să fugă din Moldova după ce au violat mai mulți copii în orașul Bălți.  Este strigător la cer felul cum acționează justiția noastră!! Oare  pe cine protejează ei? Oare nu au de suferit victimile în acest sens? Oare în ce stat trăim dacă  cazuri precum profesorul de la Liceul Sportiv Nicolae Șerpul sau Nicolae Baciu de la aceeași instituție scapă basma curată după ce au violat mai multe fete de la această instituție. Ori cum putem înțelege că o rețea de pedofili acționează nestingherit în țara noastră dar despre care cu toții știam că a fost anihilată? Cum putem înțelege că violatorii se plimbă pe străzi fără ca poliția să întreprindă nimic ca în cazul fetei bolnave de epilepsie  de la Criuleni?  De ce țări europene precum Marea Britanie, Italia, Polonia, Cehia, au aplicat cu succes aceste pedepse doar după un singur caz de viol, pe când Moldova, care pretinde că se vrea în Europa, inchide ochii la asemenea fărădelegi. Cine se face vinovat că nu mai putem lăsa copii noștri să meargă singuri pe stradă? Cine ne garantează că nu se vor întâmpla astfel de lucruri cu micuții din țara noastră? Oare la ce vă gândiți stimați aleși ai poporului?

În loc să se certe în Parlament, aleșii țării ar trebuie să voteze inițiativa legislativă propusă de deputatul Valeriu Munteanu care cere prin lege introducerea căstrării chimice pentru acest tip de infracțiune.  Pastorul bisericii Bunavestire, Vasile Filat a venit și cu câteva recomandări. În primul rând să se aplice pedeapsa pentru cei care săvârșesc violuri și această pedeapsă să fie înăsprită. Să se monitorizeze și să fie blocate site-urile cu caracter pornografic, să fie sensibilizată opinia publică la acestă temă, de la biserică se cere o instruire morală spirituală a societății, și nu în ultimul rând să fie deschisă o linie ferbinte pentru copii și părinții care au avut de suferit din cauza violului.

Fie ca societatea să nu stea indiferentă față de acest fenomen nociv, iar de la judecătorii din țara noastră se așteaptă mai mult ca oricând aplicarea legii. Pentru că să nu uităm că cum îți așterni așa vei dormi.

Anunțuri

Entry filed under: Biserica BunaVestire. Tags: , , , , , .

Baghirov calcă pe urmele lui Pușkin. La jigniri Premierul britanic amenință țările care nu acceptă homosexualii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Octombrie 2011
L M M M V S D
« Sep   Noi »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,255 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: