Pînă unde mergem….?

Noiembrie 11, 2011 at 5:40 pm Lasă un comentariu

Statistica arată că de la începutul acestui an au fost abuzați sexual peste 100 copii, cu vîrsta cuprinsă între 11-15 ani. Vă imaginați în ce stat locuim noi? Si-apoi cum să mai vorbim de principiul umanismului, dacă atîția copii au rămas traumați pentru toată viața? Unde a fost principiul umanității cînd au fost violați acești copii? Și dacă numărul de copii abuzați este așa de mare fără legea antidescriminare, atunci ce va fi cînd această lege se va adopta? Să dea Dumnezeu ca acest lucru să nu se întîmple niciodată în țara noastră, dar depinde de fiecare din noi.

De la caz la caz, crește gravitatea infracțiunilor, și asta numai pentru că, ori nu se ia nici o măsură, ori măsura aplicată este prea blîndă în privința infractorilor. Chiar daca sunt o parte din ei pedepsiti, aflîndu-se în închisoare, acolo și ei sunt abuzati sexual si atunci după ispășirea pedepsei, aflîndu-se la libertate repetă același lucru. Nu este de mirare dar acest lucru există atît în penitenciare cît și în cazarme. Este trist, dar și o temă de acasă a celor care sunt puși în sistemul judecătoresc să apere cetățenii Republicii Moldova.

Pe la toate posturile de televiziune se vorbește pe marginea acestui subiect, că aceste persoane care au abuzat sexual un minor, să fie ajutați cumva, foarte repede se judecă, dar poate ei au nevoie de ajutor, consiliere, așa sunt de perere majoritatea juriștilor și psihologilor din țara noastră. Psihologii susțin că în majoritatea cazurilor cei care au abuzat sexual, se presupune ca ar fi fost și ei abuzați de cineva în copilarie.

Cum putem opri acest rău din țara noastră? Ce putem întreprinde fiecare din noi pentru ca copiii noștri să fie protejați, să fie în siguranță? Ce poate face statul referitor la acest lucru?

1. Castrarea chimică a violatorilor, nu cred ca ar fi o îmbunătățire a lucrurilor, pentru că ei au o imaginație foarte bogată, si vor căuta să continue prin alte mijloace.

Eu cred că dacă se distruge o viață a unui copil, practic se distruge tot viitorul lui, ce fel de viitor ar putea avea cei care abuzează sexual pe copii? Ar trebui să fie aplicată pedeapsa cu privațiune de libertate pe viață pentru astfel de infracțiuni…

Anunțuri

Entry filed under: Social.

Sindromul Baghirov în fotbalul moldovenesc Roagă-te pentru Republica Moldova!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Noiembrie 2011
L M M M V S D
« Oct   Dec »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,255 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: