Indiferent de sistemul politic, spune oamenilor Evanghelia!

Noiembrie 24, 2011 at 7:00 am Lasă un comentariu

Astăzi citind despre organizarea statală în Grecia am citit și despre Areopag. Citind despre Areopag mi-am adus aminte și de unul din  eroii credinței, Apostolul Pavel, care a avut ocazia să stea în mijlocul Areopagului. Am aflat câteva lucrurui interesante.  Acesta era înainte un organ deosebit de important, ce deținea în stat puterea politică și judecătorească, ca reprezentant al democrației funciare.  Areopagul putea să analizeze chiar hotărârile adunării populare, putea să intervină în administrație și în chestiuni cu privire la legi, dat fiind faptul că era o citadelă a aristocrației.  În Atena la acea vreme pentru cei 135  de mii de locuitori  le reveneau 365 mii de sclavi.

Despre Areopag  Sfinta Scriptură ne relatează în cartea Faptele Apostolilor, când apostolul Pavel  a ajuns la Atena așteptându-i pe ucenicii săi Sila și Timotei i „se întărâta duhul la vederea acestei cetăți pline de idoli”. În pofida acestui fapt, Pavel stătea în fiecare zi în piață și vorbea cu aceia pe care îi întâlnea. Într-o zi de Pavel s-a apropiat și  filozofii epicurieni și stoici care au intrat în vorbă cu el, care l-au luat pe Pavel și l-a dus la Areopag. Pavel a stat în picioare în mijlocul acestui organ important al statului Atenian și vestit într-un mod înțelept mesajul Evangheliei, arătându-le un adânc respect culturii din care fac parte. În timpul mesajului său Pavel le-a mai spus „Astfel dar, fiindcă suntem de neam din Dumnezeu, nu trebuie să credem că Dumnezeirea este asemenea aurului sau argintului sau pietrei cioplite cu meşteşugirea şi iscusinţa omului. Dumnezeu nu ţine seama de vremurile de neştiinţă, şi porunceşte acum tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască; pentru că a rânduit o zi, în care va judeca lumea după dreptate, prin Omul, pe care L-a rânduit pentru aceasta şi despre care a dat tuturor oamenilor o dovadă netăgăduită prin faptul că L-a înviat din morţi…” Când au auzit ei de învierea morţilor, unii îşi băteau joc, iar alţii au zis: „Asupra acestor lucruri te vom asculta altădată.” (Fapte 17:29-32)”

Chiar dacă unii își băteau joc de Pavel au fost  unii care au acceptat mesajul Evangheliei „totuşi unii au trecut de partea lui, şi au crezut; între aceştia era Dionisie Areopagitul, o femeie numită Damaris, şi alţii împreună cu ei.” (Fapte 17:34)

Prin urmare indiferent de sistemul politic și de puterea acestuia, ca și  creștini avem datoria de a spune oamenilor mesajul Evangheliei.

 

 

Anunțuri

Entry filed under: Meditaţii.

Străinii încă stăpâni la noi acasă Până unde merge libera exprimare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Noiembrie 2011
L M M M V S D
« Oct   Dec »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,120 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: