Încurca Biserica Ministerului Justiției ?

decembrie 8, 2011 at 12:29 pm Lasă un comentariu

 Ministerul Justiției din țara noastră ne-a obișnuit deja cu proiecte care de cele mai multe ori sunt în detrimentul dreptății. După ce au reușit să legalizeze cultul islamic fără a întreba societatea sau măcar fără a întreba experiența țărilor în care islamul face legea, ministerul Justiției de la noi a mai venit cu un proiect care cu sigurață va aduce multă dezbinare în societate. Acum, prin noul proiect de lege Ministerul Justiției dorește ca nici un preot să nu aibă dreptul să facă agitație politică sau să se înscrie în cursa pentru alegeri. Soarta acestui poriect se va discuta săptămâna viitoare în Comisia drepturile omului şi relaţii interetnice a Parlamentului, dar până atunci această intițiativă pune mai multe semne de întrebare. În primul rând ce i-au făcut pe cei de la ministerul dat să meargă pe o asemenea lege și ce urmărește ea? Dacă s-au referit la evenimentele de la alegerile parlamentare în care biserica a fost implicată direct în procesul electoral făcând partizanat politic unui candidat, atunci acea implicare a adus nume rău bisericii și neâncredere în instituția bisericii. Sau poate s-au referit la implicarea cultului majoritar în promovarea și spălarea imaginii Partidului Comunist? Dacă da, atunci vreau să spun că și în biserica ortodoxă sunt preoți care nu acceptă astfel de imixtitudini și care dezaprobă total șlefuirea imaginii unui partid care prin definiție nu are nici o tangență cu trăirea creștină. Evident mă refer la Partidul Comunist care a știut foarte bine cum să și-i atragă de partea lor pe unii preoți. Aceste cazuri au fost total deja dezaprobate de întreaga societate și nu cred că era nevoie de o lege pentru a interzice preoților să se implice în procesul politic.

Nu trebuie de negat faptul că până acum s-au făcut și lucruri bune prin implicarea bisericii în procesul politic. Să ne amintim doar de stoparea până la această ora a neadoptării legii nedescriminării, o lege care lovește în primul rând în biserică și care după cum știm oferă undă verde homosexualilor.

Mă tem însă că Ministerul Justiției prin această lege dorește să închidă gura bisericii pentru a nu le mai permită preoților să protesteze anume față de asemenea legi. Pentru că o dată ce dorim să aderăm la comunitatea europeană din punct de vedere legislativ, va trebuie ca cei de la ministerul justiției să vină cu asemenea legi, dar se împedică din greu de instituția bisericii. Iar prin această lege tocmai acest lucru se dorește, ca biserica să fie dată la o parte din procesul politic. Dar oare cum este posibil să scoți din schema societății pilonul cel mai important și instituția care ar trebuie să spună exact pe ce care să mergem. Pe de o parte se dorește ca biserica să nu se implice în politică la fel ca și conducătorii ei, dar pe de altă parte deciziile care se iau tocmai influențează bunul mers al bisericii. Și aici nu mă refer doar la cultul majoritar, ci la toate cultele creștine din țară, care în opinia mea, ar trebuie să se implice în politică, și pentru aceasta au tot suportul biblic. O altă întrebare este modul în care fețele bisericești se implică în politică, și cauza pentru care o fac Dacă implicare lor este strict bazată pe apărarea doctrinei Bibliei și pentru promovarea valorilor morale, atunci susțin cu tărie o asemenea implicare. Dar dacă implicarea este pentru alte scopuri, atunci vor culege respectivele roade fără existența unor asemenea legi.

 

De un lucru mă tem, că după ultimile legi care se tot adoptă în Moldova, că o parte importantă a clasei politice nu mai au frică de Dumnezeu. Dar Biblia spune că tomai frica de Dumnezeu este începutul înțelepciunii. Pe de o parte suntem fruntași în toate topurile rușinoase posibile, dar pe de altă parte nu mai dorim ca Dumnezeu să facă parte din procesul politic de la noi. Suntem oare noi mai deștepți decât Dumnezeu? Ne încurcă oare pe noi Dumnezeu? Dacă este așa, foarte curând vom culege neghină, dacă nu chiar am și început să o facem.

 

Reclame

Entry filed under: Social. Tags: , , , .

Sarcină toxică nu este un motiv de a o întrerupe 10 motive să mănînci un măr pe zi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

decembrie 2011
L M M J V S D
« nov.   ian. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 205,210 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: