Fructe și legume care feresc bebelușul de răceală!

Decembrie 15, 2011 at 3:53 pm Lasă un comentariu

În sezonul rece, crește riscul răcelilor la care copiii mici sunt predispuși. Ei pot fi protejați dacă li se asigură, odată cu anotimpul rece, o alimentație bogată în fructe și legume, generatoare de vitamina C, care este un aliat puternic pentru întărirea sistemului imunitar.

De ce are nevoie de vitamina C?
Vitamina C fortifică sistemul imunitar, întărește rezistența organismului la bolile infecțioase, răceala și gripa, și activează numeroase enzime, fiindcă au rol important în respirația celulară. Accelerează procesul de vindecare a rănilor, ajutând la refacerea țesutului conjunctiv, și are rol în dezvoltarea oaselor, dinților, colagenului și cartilajelor.
Mai mult, vitamina C ajută la absorbția fierului și, împreună cu acidul folic și cu vitamina B12, stimulează formarea de globule roșii. Doza zilnică recomandată pentru un copil cu vârsta de 0-1 an este de 35 mg, iar pentru un copil cu vârsta între 1-12 ani, doza este de 40 mg/ zi. Iar mămica care alăptează, are nevoie de 170 mg/ zi.
Vitamina C se distruge ușor prin preparare sau gătit, dar poți să o păstrezi în alimentația copilului tău astfel:

  • dă-i copilului să mănânce fructe și legume crude, proaspete, sub formă de piure;
  • taie legumele chiar înainte de a le găti;
  • prepară alimentele bogate în vitamina C în cît mai puțină apă.

Portocale, Mandarine și Clemantine
Sunt bogate în vitaminele C, A, caroten, săruri minerale și acizi. Au rol antioxidant, fiind recomandate în creștere și anemie. Sunt remineralizante, anti-infecțioase, digestive, diuretice și laxative. Conțin 50 mg de vitamina C.
Retine! Sucul trebuie consumat imediat după stoarcere, deoarece vitamina C se pierde în cîteva minute.

Morcovi
Sunt printre primele alimente solide pe care le mănâncă un bebeluș. Sunt ușor de digerat și bogați în elemente nutritive, precum vitaminele, A, C si calciu.
-100 g morcovi conțin 9 mg de vitamina C

Mere
Consumate ca atare sau ca suc, conțin zaharoză, celuloză, pectină, săruri minerale, vitaminele B1, PP, A și C. Sunt eficiente în anemie și demineralizare. Sucul de mere este unul dintre cele mai apreciate pentru toate vârstele și, combinat cu alte sucuri mai puțin plăcute la gust, le dă o aromă deosebită.
-100 g mere conțin 6 mg de vitamina C

Mango
Face parte din categoria alimentelor portocalii care conțin betacaroten și oferă organismului necesarul de vitamine C si A. Fructul de mango aduce beneficii ochilor și oaselor, menține sistemul imunitar sănătos și funcționează și ca antioxidant.
-100 g conțin 20 mg de vitamina C

Spanac
Celebru pentru fierul pe care îl conține și puterea de a preveni anemia, spanacul este foarte bogat în vitaminele A, B9 și C, vitamina K, magneziu și calciu.
-100 g spanac conțin 30 mg de vitamina C

Entry filed under: Social. Tags: .

Calea cea mai simplă! La Mulți Ani, Dănuțu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Decembrie 2011
L M M M V S D
« Noi   Ian »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 186,132 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare, probabil feed-ul s-a stricat. Încearcă mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare, probabil feed-ul s-a stricat. Încearcă mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare, probabil feed-ul s-a stricat. Încearcă mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: