De Crăciun din nou fără Isus

decembrie 29, 2011 at 7:08 pm Lasă un comentariu

Suntem în febra sărbătorilor de iarnă. Toată lumea este sau dă impresia că este fericită, mai ales că obișnuiesc în aceste zile de iarnă și de sărbători să se felicite cu noul an sau cu sărbătoarea Crăciunului. Numai că din păcate acest Crăciun care în realitate semnifică altceva se pare că își pierde din valoare și din importanța are ar trebuie să o aibă. Unii au celebrat pe stil nou nașterea Mântuitorului, alții o vor face pe stil vechi, lucru care prea puțin contează dacă e să ne gândim că lumea acordă o atenție tot mai infimă valorii întruchipării Mântuitorului. Îi datorăm Mântuitorului această sărbătoare, dar nu înțeleg de ce noi oamenii doar ne folosim de ea? De ce dintr-un eveniment care a schimbat istoria omenirii tot mai puțini oameni își aduc aminte? Dacă nu vă vine a crede întrebați-vă vecinii și rudele cine este cu adevărat Isus Hristos, și de ce a trebuit să se întruchipeze? Și de ce noi totuși sărbătorim acest eveniment?

Veți afla cu stupoare că, cunoștințile sunt foarte limitate, atunci cu ce ocazie mai sărbătorim și ne folosim de numele lui Isus. Așa am transformat noi oamenii o sărbătoare sfântă într-un prilej de desfrâu. Poate sună prea dur, dar nu înțeleg cum de aceste sărbători cresc vânzările la băuturi alcoolice care cresc cu peste 15 la sută sau la țigări. Oamenii nu mai percep sărbătorile fără băuturi spirtoase .Nu mai vorbesc de faptul că discotecile sau alte centre de agrement blasfemează în mod incoștient sfânta sărbătoare. Are dreptate istoria, nu suntem încă o națiune creștină deși pretindem acest lucru. Suntem din păcate, după nivelul de a percepe această sărbătoare în primele secole ale istoriei. Pentru că doar atunci popoarele barbare o dată intrând în Imperiul Roman sărbătoreau sărbătoarea Crăciunului într-un mod similar celui de azi. Adică fără a acorda nici o importanță persoanei Domnului Isus. Prin urmare, pretinzându-ne creștini, adică urmași ai Mântuitorului, ca și națiune, nu mai suntem interesați de Cel ce a murit pentru păcatele întregii lumi.
De ziua de naștere a Domnului Isus, domină de obicei haosul. Atunci ne punem întrebarea dacă evoluează cumva creștinismul în țara noastră, sau se află într-un regres continu. Îmi doresc cu adevărat Isus să fie motivul Craciunului și tot Isus să fie motivul oricărei sărbători creștine. Doar atunci vom putea fi binecuvântați ca și națiune.

Reclame

Entry filed under: Meditaţii.

Crăciun Fericit alături de cei dragi!!! Moldova tu meriți mai mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

decembrie 2011
L M M J V S D
« nov.   ian. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 204,894 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: