Chiulangii cu imunitate

Ianuarie 13, 2012 at 7:50 am Lasă un comentariu

A fost titlul unei știri în care erau arătați cu degetul deputați, sau aleșii poporului , sau oamenii de la care așteptăm o schimbare în țară, dar care lipsesc de la ședințele organului legislativ. Evident, nu toți deputații se încadrează în categoria chiulangiilor și cred că ei chiar sincer doresc o schimbare. Avem deputați care  sunt membri ai unor comisii și sunt nevoiți să ne reprezinte la diferite ședințe de peste hotarele țării. Însă întrebarea apare atunci când cei pe care populația de la țară, caci ea este de obicei cea mai activă de fiecare dată la alegeri,  rămâne indignată și prostită de aleșii poporului. Și se întâmplă pentru că aceștia slujesc nu omului ci stăpânului, or la alegeri nu strigă ei că stăpânul lor e alegătorul, dar imediat cum unii se văd cu imunitatea parlamentară, cu toate facilitățile unui ales local, uită cu desăvârșire cine l-a ales. Tragic este că încrederea alegătorilor este manipulată. Poate de aceea se tem toate partidele parlamentare de alegerile repetate. Cunosc foarte mulți oameni care nu ar merge nici în ruptul capului la alegeri, doar petru că atât ai opoziția cât și guvernarea au dat dovadă de neâncredere, slăbiciuni și foartă multă ceartă. Și își permit să nu vină la ședințele parlamentului, ședințe unde trebuie și sunt obligați să asigure cetățenilor acestei țări siguranța și legi cât mai bune pentru binele acestei mici țări. Probabil te întrebi și tu stimate alegător, ca și mine,  ce putem face ca să nu mai admitem astfel de situații, când îl trimitem pe un deputat să lucreze pentru bunăstarea noastră, iar el neglijează total atribuțiile de serviciu. Cum înțelegeți de exemplu atitudinea deputatului comunist Mark Tkaciuc care zice că lipsa dânsului  de la ședințele parlamentului este compensată de colegii săi de fracțiune. Este  o lipsă de repspect față de acest popor atitudinea unor aleși locali. O vină o are și regulamentul  Parlamentuui care nu prevede pedepse pentru deputații care absentează nemotivate de la ședințe. Și unica pedeapsă este că aleșii țării vor fi lipsiți de o simplă diurnă de 50 de lei care li se cuvine pentru fiecare ședință. Evident pentru ei acești bani nu înseamnă nimic, dar pentru bunicile noastre de la țară înseamnă foarte mult, dacă nu cred, să plece la oficiile poștale din sate să vadă cum stau bătrânii  în rând pentru cei 22 de lei dați  ca și îndemnizații. Și bătrânii nu chiulesc, bătrânii sunt foarte responsabili pe când cei pe care tot ei i-au ales refuză să muncească.

Am participat și la câteva ședințe ale consiliului local al unei comune, și când am văzut cu câtă responsabilitate se atârnă aleșii locali față de problemele din comunele lor, m-am gândit că ei ar trebuie să ia locul în parlament unora ca Mark Tkaciuk și alți deputați care boicotează ședințele parlamentului. Și cei mai mulți din aleșii locali ai satelor și comunelor din țara noastră își câștigă cu foarte mult greu pâinea de zi cu zi, pe când cei din Parlament au salarii decente.

Personal aș milita pentru ca deputații să renunțe la imunitate și să își îndrepte toate eforturile spre a lucra constructiv pentru a aduce cei peste un  milion de moldoveni acasă, să se reabiliteze în  fața alegătorilor. În caz contrar, mă tem că  mulți din actualii deputați vor intra în istorie ca niște oameni care au văzut în organul legislativ doar o rampă de lansare în afaceri sau s-au limitat la salariile achitate regulat dar fără a produce o schimbare în țara lor.  De fapt și Biblia, spune că  vorba multă doar înmulțește deșărtăciunea. Și cu regret, aceste vremuri doar confirmă această realitate tristă. Dar până atunci a mai rămas puțin să vedem dacă vom avea sau nu președinte. Poate președintele va lupta împotriva chiulangiilor și va face ca imuni să se simte în țara lor cetățeanul onest, harnic și credincios lui Dumnezeu și țării sale.

Anunțuri

Entry filed under: Social. Tags: , , , , , , , .

Moldova are nevoie de apologeți Au năvălit vandalii în Chișinău!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Ianuarie 2012
L M M M V S D
« Dec   Feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,255 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: