Ce au adus cei doi ani de guvernare democrată

Ianuarie 19, 2012 at 8:21 am 1 comentariu

 Premierul Vlad Filat a venit la raport și a făcut bilanțul celor doi ani de guvernare. Dacă au fost buni sau răi acești ani, cred că măria sa alegătorii sunt cei mai îndrept să spună acest lucru. Nici un sondaj, nici un raport nu poate prevala față de ceea ce spun oamenii din satele și raioanele țării noastre. De fapt, chiar premierul a recunoscut că că mai sunt încă multe restanțe. Și îi dau dreptate, sunt încă foarte multe de făcut. Dar nu înțeleg de ce dacă sunt atâtea reușite, de ce  sondajele arată o așa mare neâncredere față de ei, cei de la guvernare. Dar hai să le luăm pe rând.

Avem pentru prima dată un așa guvern pestriț și multicolor. Multe partide, și totodată diverse. Fiecare membru al guvernului dintr-o parte au demonstrat că de cele mai multe ori a slujit partidului și nu guvernului în întregime. Acest lucru l-am simțit din plin. Certuri interminabile, amenințări cu demisii, și nesupunere. Nu degeaba spunea o dată Abraham Lincoln că o casă în care familia este dezbinată nu rezistă. Și guvernarea de multe ori a arătat opiniei publice că nu mai este o familie unită, așa cum a dorit ca noi să înțelegem.  Deși au venit cu ideia că vor aduce schimbarea până la capăt atât de mult așteptată de fiecare din noi, foarte repede liderii Alianței au pierdut undeva pe drum doința de a produce schimabrea. Ba mai mult,  încă persistă ideia revenirii comuniștilor la putere, iar dacă aceștia o vor face, nici nu doresc să mă gândesc ce se va întâmpla cu mulți din liderii actualei guvernări. Sau poate frica de a juca tare și corect cu actuala opoziției îi face mielușei pe guvernați în raport cu colegii lor din opoziție.

Un alt lucru menționat de premierul Filat a fost ineficiența Ministerului Justiției, care în opinia primului ministru acest minister are nevoi de reforme urgente. Și eu sunt de acord. Pentru că anume acest minister pare a fi o latură sesnsibilă a guvernării Filat 2. Legile  pe care le propune ministerul dat, stârnesc multe, foarte multe controverse, și aprind spiritele în societate. Gândiți-vă numai la legea nedescriminării, pe care  tânărul ministru Oleg Efrim, încearcă să ne convingă că e cea mai bună pentru a ieși din sărăcie și a merge cu pași rapizi în Uniunea Europeană. Sau înregistrarea unul cultului islamic, care după cum știm, nu este cel mai tolerant cult, ba dimpotrivă, conform cărții lor, îndeamnă musulmanii la ură față de necredincioși. Personal cred că o mare parte din nereușitele guvernului se datorează și faptului că au jonglat cu lucrurile sfinte. Nu potți niciodată să slujești la doi stăpâni, o spune Biblia, iar cei care au încercat să fie și cu Dumnezeu și cu Mamona (dumnezeul banilor), sfârșitul nu a fost cel mai fericit.  Un alt lucru care umbresc intențiile bune ale guvernării sunt tocmai fenomenul îngrădirii dreptului la exprimare. Avem precedente când grupuri sociale au început a închide gura celor care afirmă, culmea, potrivit Scripturii că un păcat este… păcat.  Nu prea le face cinste actualei guvernări aceste acțiuni

Totuși, guvernarea a avut și rezulate bune.  Puține dar a avut, și trebuie să le spunem pe nume. Faptul că a câștigat în timp foarte scurt încrederea aprtenerilor internaționali, faptul că Moldova nu mai este unica țară europeană cu un guvern comunist, și faptul că avem o creștere economică foarte mică, se datorează activității guvernului.  Apoi televiziunea publică, a început a deveni publică, unde nu  ne este prezentată viața așa cum o dorește doar un singur partid, se datorează tuturor partidelor constituante ale alianței de guvernământ. Eu cred că se poate e făcut multe lucruri, doar când vor avea încredere unii în alții. Iar faptul că au decis să meargă în continuare până la referendum împreună, mă face să nădăjduiesc că vom avea parte de reforme bune care vor lucra în folosul oamenilor și noi vom duce un trai pașnic.

Dar pentru aceasta mai este nevoie de câteva lucruri importante. Și anume să îl iubească pe Dumnezeu cu toată puterea lor, și pe aproapele lor ca pe ei însăși. Dacă vom face o privire de ansamblu pare un scenariu ireal. Dar nimeni nu mă încurcă să visez că voi trăi această zi.


Anunțuri

Entry filed under: Social.

Fructul care are doar 74 de calorii! Moldova, bați pasul pe loc !

1 comentariu Add your own

  • 1. Alexandru Curbet  |  Ianuarie 19, 2012 la 3:49 pm

    Mulți din actuala guvernare sunt „catapultați” în politică de PCRM și au demonstrat că ideologia lor a rămas cea inițială.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Ianuarie 2012
L M M M V S D
« Dec   Feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,255 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: