Moldova, bați pasul pe loc !

ianuarie 23, 2012 at 9:57 pm Un comentariu

Cu regret dar așa stau lucrurile. Și o să încerc să va explic de ce. În primul rând în acești douăzeci de ani de independență, la nivel de țară avem aceeași mentalitate. Nu știm ce să facem încă cu această haină prea mare pentru noi, care este democrația. Am ajuns timpuri când cei care își spun democrați iau decizii mai stranii decât comuniștii. Da, democrația a fost un pic dezamorsată începând de acum doi ani în urmă, dar uite că deciziile pe care le i-au actuala clasa politică fac ca țara noastră să bată pasul pe loc. Altfel nu îmi explic cum sondajele de opinii arată o creștere a popularității comunistului numărul unu din Moldova, Vladimir Voronin? Cum poate un bătrân de 70 de ani, cu o reputație cel puțin dubioasă să emane încredere populației? Simplu, guvernarea actuală face tot posibilul ca să îi aducă la putere pe comuniști.  Cum? Certuri interminabile, decizii contrversate, și lupte după culise care scot la iveală caracterul sau mai bine zis lipsa de carcter a unor lideri actuali ai acesti Alianțe. O spun cu durere în inimă, pentru că am susținut și susțin Alianța, dar mai bine să spui un adevăr dur decât o minciună dulce. Sau cum spune înțeleptul Solomon în cartea Proverbe că „rănile făcute de un prieten dovedesc credincioșia lui , dar săruturile unui vrăjmaș sunt mincinoase” (Proverbe 27:6).

Prin urmare mai bine să spune lucrurile pe nume, și poate se vor trezi, deși cred că sunt conștienți cei de la guvernare că populația este nemulțumită de felul cum este guvernată țara. Și aici nu mă refer doar la Alianță, ci și la acei care ar trebuie să fie opoziția constructivă, căci dacă s-a ajuns aici, este și vina lor.

Dar cuvintele de dragoste și patriotice ale politicienilor sau foștilor politicieni nu le mai cred. Poate până atunci când voi vedea decizii înțelepte bazate pe interesul major al popualției. Sper ca această stare de nemulțumire să îi aducă cu picioarele pe pământ căci comuniștii sunt ca un leu care dă târcoale. De fapt chiar Voronin a recunoscut-o că dacă revin la putere vor umple pușcăriile cu actuala guvernare. Deci, poate se trezesc din euforia puterii  și se apucă de lucru. Măcar în ceasul al doisprezecelea.

Reclame

Entry filed under: Social. Tags: , , , , .

Ce au adus cei doi ani de guvernare democrată Neprihănirea justiției moldovenești Neprihănirea justiției moldovenești

Un comentariu Add your own

  • 1. Marioneta  |  ianuarie 24, 2012 la 4:14 am

    „Certuri interminabile, decizii contrversate, și lupte după culise…” asta nu sunt cele mai mari păcate ale AIE. Ești foarte sfios.

    Palanca. Contrabanda. Atacuri raider. Pierderea iluziei europene. Pierderea iluziei democratice. Pierderea iluziei liberale. Pierderea idealului intelectual român. „Dragostea” cu Smirnov. Partizanatul politic în folosul unor forțe politice din România în detrimentul ideii de reunire. Drumuri sparte. Sute de făgăduințe trădate. De fapt, nimic nu s-a făcut, țara este împărțită între un cerc extrem de restrîns din nucleul celor trei partide – la vreo sută de oameni, nu mai mult. Nici un om din afară, cît de onest sau dotat n-ar fi, nu este acceptat. Degradare. Privatizarea constituției. Schimbare regulilor de joc în timpul jocului. Trișări. Ași în miînecă. Păpușari. Raiderul N1. Țara IPTEH. Vorbăraie interminabilă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

ianuarie 2012
L M M J V S D
« dec.   feb. »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 204,900 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: