Neprihănirea justiției moldovenești Neprihănirea justiției moldovenești

Ianuarie 30, 2012 at 7:54 am Lasă un comentariu

 Un proverb biblic spune că “vinul este batjocoritor, băuturile tari sunt gălăgioase, oricine se îmbată cu ele nu este înțelept”  (Proverbele înțeleptului Solomon 20:1) Un ministru al culturii a fost declarat  nevinovat, curat, neprihănit de  Procuratura Municipală și de Poliția Rutieră, după ce  acest demnitar, responsabil pe cultură  din Moldova a fost prins beat la volan cu doar două săptămâni în urmă. Deși a recunoscut chiar el că a ost beat, se pare că în țara noastră nu este suficient să recunoști că ai consumat alcool, căci dacă altcineva dorește să îți spele imaginea, atunci devine clar că justiție în această țară este departe de a se face conform buchiei legii. Efectiv nu pot înțelege cum un asemenea caz să fie mușamalizat în așa mod, și cu atîta obrăznicie, chiar dacă ministru a recunoscut cu propriile buze că a consumat băuturi alcoolice. Dar din păcate, atâta timp cât legea se face la telefon și pe bază de interese și relații nu tocmai legale, atunci nu trebuie să te superi dragă cititor că în țara în care trăiești noțiunea de lege este încălcată flagrant.  Credeam cu toții că guvernarea care se dorea curată și cinsită până în măduva oaselor, și care ne-a promis o schimbare diferită decât ceea ce am avut în cei opt ani de guvernare comunistă, tocmai ei ascund păcatul. Mă întreb și poate vă întrebați, cine să îi mai creadă? Unde le este credibilitatea, dacă un înalt oficial prins beat, și care a făcut circ în fața camerelor de luat vederi în fața unei țări întregi,  care a venit la poliție să își scoată un consilier la fel prins beat la volan, peste doar puțin timp, a fost spălat de păcate chiar de premier, tocmai acela care trebuia să condamne vehement comportamentul subalternului său și mai mult de poliție și procuratură, acei care ar trebuie să fie etalonul respectării legii. Atunci cum vine, dacă cineva ar fi fost în locul ministrulu Boris Focșa imediat, rapid și fără nici o scuză era pedepsit, dar când este vorba de un înalt demnitar care mai și aparține unui partid cu multe pile, atunci repede apar dublele  standarte.  Mai poate acest partid și această alianță să vorbească de moralitate? După mine nu, dar felul cum acționează în asemenea cazuri se numește părtinire, ceea ce este un mare păcat. Și atunci ce  lecție de cultură a dat acest ministru și această guvernare unei întregi societăți care și așa șchiopătează la capitolul culturii vinului? Cu siguranță că nepedepsirea unor astfel de abateri va încuaja doar nesupunerea societății față de oamenii legii, și de acum înainte și mai mult nume rău va aplana peste Alianță, Poliție și Procuratura municipală.  Apoi  nu cred că poți să ceri respect  de la aceste instituții o dată ce în calitatea ta om al legii acoperi cu nerușinare un păcat.  Cum poți acum să ceri de la popualție să nu se urce în stare de ebrietate la volan, dacă demnitarii țării o fac, și culmea, rămân nepedepsiți și reabilitați.

 Desigur putem spune că  mai este și prezumția nevinovăției, dar în acest caz, o lume întreagă a văzut că demnitarul este beat și sfidează colaboratorii poliției rutiere. În acest caz cel puțin era bine și frumos ca să urmeze scuze de rigoare, și multe păreri de rău. Dar așa, avem ce avem.

Totodaă  îmi vine greu să cred că trăiesc astfel de momente penibile, când suntem prostiți efectiv de cei care ar trebuie să aplice legea în astfel de cazuri, de cei care sunt democrați. Îmi pare rău să o spun dar nu văd cu ce sunt mai buni actuala guvernarea decât comuniștii dacă recurg la astfel de fapte. Nu degeaba actuala Alianță se află într-o cădere liberă în sondaje. Și nu mă mai miră deloc acest lucru. Vreau să văd unul din cei trei, sau mai bine pe toți trei lideri ai partidelor din AIE, în fața camerelor de lua vederi și să își asume public eșecurile, fără a da vina pe nimeni, doar să își ceară iertare de la popor pentru felul cum au acoperit unul din păcatele menționate. Poate o vor face cât mai rapid, nu de alta, dar nemulțumirea populației crește.

 

Anunțuri

Entry filed under: Politic. Tags: , , , .

Moldova, bați pasul pe loc ! Trist dar adevărat, infecția HIV/SIDA ia o amploare tot mai mare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Ianuarie 2012
L M M M V S D
« Dec   Feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,255 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: