Politica dublelor standarte ale avocațiilor pentru drepturile omului

februarie 9, 2012 at 11:11 am Lasă un comentariu

Am urmărit cu atenția revolat  unor avocați pentru drepturile omului referitor la afirmațiile unui slujitor al cultului ortodox vis-a-vis de minoritățile homosexuale din Republica Moldova. Și deși nu îmi place sub nici o formă să scriu la acest subiect, totuși mă simt nevoit să o fac. Pentru că acești apărăori ai drepturilor omului, din păcate, aplică o politică a dublelor standarte și se uită la fața omului când judecă un caz sau altul. După ce episcopul de Bălți, Marchel a criticat dur legea nedescriminare, și a adus și acuze grave premierului care în opinia sa i-a promis una, dar face cu totul alta, și că guvernul Filat ar fi reconfirmat necesitatea implimentării legii Antidescriminare în vederea aderării țării noastre în Uniunea Europeană, ne-am trezit că apărătorii drepturilor omului în realitatea au devenit apărătorii și promotorii drepturilor unei singure miniorități. Unde au fost acești apărători ai drepturilor omului când unui blogger din Republica Moldova  i s-a închis dreptul de a se exprima, dreptul de a-și spune opinia personală despre un păcat cum este homosexualitatea. Ei vezi, oare acest lucru nu înseamnă a judeca uitându-te la fața, sau poate la buzunarul omului? Dacă tot spun că pentru ei dreptul omului este buchie de lege, este ceva sfânt cum au admis ca o instanță de jedecată să acționeze în așa fel. Prin urmare astfel de abordări lasă loc pentru multe interpretări și mă tem că ceea  pentru ce apărătorii drepturilor omului se luptă nu sunt decât o luptă pentru promovararea, popularizarea unei singure categorii de oameni, și anume homosexualii.

Și nu este nici într-un fel adevărat că Uniunea Europeană așteaptă de la Republica Moldova doar adoptarea acestei controversate legi, și atunci nivelul nostru de trai se va ridica brusc precum gerul de afară. Este o altă minciună cu care suntem manipulați de fiecare dată când promotorii acesti legi sunt confruntați. Pentru că un test al toleranței nu constă în adoptarea acestei legi, așa cum s-au exprimat unii din acești avocați, ci în respectarea Constituții. De ce spun așa, pentru că tocmai legea supremă a țării garantează în toatalitate drepturile tuturor oamenilor care trăiesc în această țară. Dar e trist să vezi că pentru unii oameni legea nu mai este lege, și se conduc după alte principii decât cele morale. Ba mai mult se creează impresia că cine strigă mai tare și are acces la insituțiile importante ale mass medie, are dreptate. Uite cam în așa mod arbitrii dreptății se fac părtinitori intereselor unui grup minoritar care, dacă va fi această lege presupusă a nedescriminării va avea efectul bumeranugului.

Am mai scris într-un număr trecut al ziarului, dar deja avem câteva precedente periculoase când libertatea de expimare a fost flagrant încălcată. Toată această situație îmi aduce aminte de situația politică din Republica Sud Africană, de până la anul 1990, când predomina ca sistem politic apartheidul, adică o politică rea de segregarea  a națiunii pe bază de culoare a pielii. După ce a venit Nelson Mandela la preșidenție, s-a început fenomenul bumerangului,  când populația europeană a țării  au devenit discriminați de majoritatea oamenilor de culoare. Nu o spun din ceea ce am citit în cărți, dar am fost martor ocular la aceste lucruri. Condamn cu tărie politica de segregare a națiunii, dar  cam în asemenea mod vor ecurge lucrurile și în Republica Moldova, când o categorie de cetățeni ai țării, care se bucură de aceleași drepturi ca și mine, cer mult mai mult. Trebuie să ținem minte și să deschidem larg ochii să vedem ce a adus cu sine această lege a nedescriminării în Marea Britanie, sau în alte țări în care ea a fost adoptată. A adus doar discriminare, incitare la o ură și mai mare, și nicidecum creșterea economică prevestită cu ardoare de cei care ar trebui cu adevărat să apere drepturile omului.

 

Reclame

Entry filed under: Social.

Migrația părinților-suferința copiilor În fiecare an câte 8 mii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

februarie 2012
L M M J V S D
« ian.   mart. »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 205,210 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: