Nevoia toleranței zero în Moldova

aprilie 26, 2012 at 6:55 am Lasă un comentariu

Ceea ce se îmtâmplă în țara noastră nici pe departe nu poate fi numită normalitate. Am ajuns ca în secolul 21 niște anonimi cu obrazul gros să nu se mai supună unor simple somații ale unui polițist de sector, ba mai mult și-au bătut joc de un om onest, cinstit și cu mult bun simț. Bine, aceste calități ale polițistului au fost răsplătite, dar mesajul care a împânzit toata lumea mass medie a arătat că trăim într-o societate umflată de mândrie. De aceea noi însă suntem departe de civilizație. Am citit recent că una din țările din fosta Uniune Sovietică, Georgia, președintele acestia a declarat toleranța zero pentru corupție și orice manifestare a ei. Nu peste mult timp rezultatele nu s-au lăsat mult așteptate, iar Georgia este luată exemplu de multe țări. De ce alții pot dar noi nu? Poate pentru că mentalitatea sovietică persistă cu desăvârșire în spațiul dintre Nistru și Prut, unde toleranța față de corupție este încă la un nivel ridicat. De fapt cum dorim să fie ordine dacă persoanele cheie ale guvernării nu mai știu a se supune legii ci ocolesc supremația legii prin cunoștințele pe care le au. Ce exemplu a dat un ministru al culturii întregii țări cînd nu a dorit să se supună poliției rutiere fiind în stare de ebrietate? Evident că mesajul trimis a fost de a ignora poliția căci se poate. Atunci trebuia demis fără nici o explicație pentru ca populația să înțeleagă că Guvernul aplică toleranță zero față de samovolnicie și nesupunere față de poliție. Dar dacă mereu vom tolera păcatul guvernării departe nu vom ajunge și niciodată nu se va face ordine, iar simplele declarații ale politicienilor precum că luptă cu corupția și alte forme ale ei, nu sunt decât vorbe goale. Doar pentru că ne tolerăm atât de mult unii pe alții și nu pedepsim la maxim răul de la guvernare.

Nu am văzut toleranță zero față de crimele cu tentă sexuală din Republica Moldova. Ori de câte ori un violator este prins nu am auzit ca lui să i se aplice pedeapsa maximă, pentru că repede avocații drepturilor omului vor spune că drepturile omului prevalează crimei. Nu vom vedea toleranță zero pentru că nici noul șef al statului nu o vrea respingând legea adoptată de parlament care prevede căstrarea chimică a viloatorilor. Un asemenea gest evident nu face decât să dea undă verde violatorilor să continuie să acționeze mai departe, pentru că orice vor face,oricum nu vor fi aspru pedepsiți. Doar au de parte lor principiul umanismului și drepturile omului.

Toleranța zero din păcate este doar la nivel declarativ, pentru că în realitate, cetățeanul Republicii Moldova nu prea simte mari schimbări. Nu am văzu nici un oficial să fie tras aspru la răspundere pentru faptele ilicite comise. Pentru că mereu și mereu ne ciocnim de același refren, toleranță în numele drepturilor omului.

Să nu uităm că atâta timp cât vom tolera răul în această țară dar îi vom dar îl vom îmbrăca frumos prin diferite haine aduse din Europa, nu vom simți că se mișcă carul reformelor atât de mult dorite. Aplcând doar toleranța zero față de imoralitate, crime, violuri, lapidări financiare și courpție, și încurajând oamenii care lucrează cu frica de Dumnezeu și cu dragoste față de oameni în poziții de conducere, vom putea cu certitudine să facem un pas înainte și nu doi înapoi.

Reclame

Entry filed under: Social. Tags: , , , .

Am ajuns să o trăim și pe asta. Musulmanii descriminați în Europa!! După pedofili, președintele arătă compasiune față de homosexuali

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

aprilie 2012
L M M J V S D
« mart.   mai »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 205,147 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: