Moldova ostatică mentalității comuniste

Mai 2, 2012 at 9:58 pm Lasă un comentariu

 Anul 1917 poate fi socotit începutul manipulării popualției din Basarabia. Drept uneltă de manipulare a popualției moldovenști din Basarabia tiarnul V.Lenin a folosit evident Transnistria iar de acolo spre toată Basarabia. Anume începând cu acest an  termenul de democrație a fost înlăturat pentru mult timp, iar comunismul a devenit doctrina care în perdioada în perioada 1924-1940 în Transnistria și apoi în 1944-2010  în Moldova au creat o religie, o mentalitate de care nu putem nicidecum scăpa. Comuniștii au fost partidul care conform materialelor din arhivă a fost un partid care a organizat genocid, teroare și sărăcie în rândul popualției. Cu mare regret populația noastră, culmea indiferent de culoarea politică încă mai duce dorul acelui regim, care a promovat canibalismul în întreaga țară în perioada anilor 1944-1948. Nu ne învățăm încă minte ca să condamnăm acest regim și ideile acestuia care sunt vii până în ziua de azi inclusiv în rândurile celor care își zic Alianța pentru Integrare Europeană.

Ca să înțeleaga tânăra generație ce a înseamna comunismul pentru teritoriu care astăzi se numește Republica Moldova trebuie să cunoască că minciuna a fost arma cu care acest regim s-a aflat peste un secol la putere. Trebuie să cunoască că conducătorii partidului comunist de toate categoriile  nu doreau să trăiască la nivelul întregului popor, în raiul creat de ei, ci dispuneau de cele mai bune apartamente, de cele mai mari salarii, aveau spitale  și sanatorii  proprii. Când erau pensionați, își stabileau pensii personale solide, unele chiar fabuloase, dar și alte facilități. Unica performanță a comuniștilor moldoveni a fost atingerea unui nivel înalt al propagandei mincinoase și transformarea mentalității oamenilor într-o mentalitate de sclavi. Din păcate această mentalitate continuă a fi în genele și sângele oamenilor. Iar actuala putere de azi nu este o excepție, pentru că ideile partidului comunist involuntar se găsesc până și în concepțiile unora din liderii actuali ai Alianței.
Spun acest lucru pentru că în loc să lichideze stilul și metodele comuniștilor, au lăsat să funcționeze aparatul birocratic rămas de la comuniști. O buna parte a clasei politice își permit să aibă salarii mari pentru economia actuală a țării, iar cea mai mare parte a populației caută tot posibilul să fugă din țara în care s-au născut, lucru care îmi aduce aminte de perioada anilor 1947 când pentru o bucată de pâine  populația basarabeană încerca să treacă râul Prut. Deși ni s-a promis o Moldovă fără sărăcie, acest lucru a rămas doar un deziderat electoral și nimic mai mult, pentru că sărăcia există, ca să te convingi de realitatea dură nu trebuie decât să mergi prin satele țării noastre mici.

Nu este posibil ca având un teritoriu mic și o populație prea numeroasă care trăiește în sărăcie, iar aproape un milion de conaționali de ai mei sunt peste hotare în căutarea unei surse normale de existență, partidele Alianței au format tocmai 17 ministere și zeci de departamente, la fel ca în Japonia, care are o populație de 120 de milioane și este o putere economică. Chiar nu putem lua exemplu aceleeași Federației Ruse care ramura muncii și a ocrotirii sănătății a inclus-o într-un singur minister, pe când la noi sunt două urmate de diferite secții și departamente. Aceste exemple și realități dureroase  încă o dată ne demonstrează că suntem încă ostatici mentalității comuniste și că până la dispariția ei este o cale foarte lungă. Iar chiar și dacă încercăm să importăm ceva din Europa, din păcate este tot în detrimentul țării noastre. Poate și din cauza aceleeași mentalități comuniste care a făcut ca omul să nu mai poată judecă, ci altcineva să ia decizii în locul său.

Poate astăzi este timpul potrivit să ne trezim și să spunem lucrurilor pe nume ca să putem supravețui ca oameni și ca națiune și pentru a demonstra și altora căa vem demnitate umană și de Neam ce am înfruntat eroic numeroasele nenorociri care s-au abătut asupra de-a lungul istoriei asupra țării. Nenorociri care se abat și acum cu largul concurs al celor pe care i-am trimis în cel mai democratic mod în Parlament pentru ca să facă bine țării nu să o distrugă prin adoptarea sau anularea unor legi distructive.

Anunțuri

Entry filed under: Politic. Tags: , , , , .

După pedofili, președintele arătă compasiune față de homosexuali Legea care ne va dezbina mult timp

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Mai 2012
L M M M V S D
« Apr   Iun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,262 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: