Martorii lui Iahova speculează cu numele „Iahova”

iunie 6, 2012 at 8:13 am Lasă un comentariu

Cred că cei mai mulți dintre noi s-au întâlnit cu două persoane care s-au prezentat ca și membri ai organizației Martorilor lui Iahova.Și imediat au deschis așa zisă Biblie și au început a o explica. Dar m-am întrebat și eu de ce membrii acestei organizații folosec acest nume. Vreau în acest articol să vedem că ei speculează cu acest nume și duc lumea în eroare. Este adevărat dintre toate numele lui Dumnezeu, Iehova este este cel mai des folosit în Vechiul Testament  în limba ebraică. Prima dintre cele 6823 de utilizări ai acestui nume apare în Geneza 2:4 alături de un alt nume al lui Dumnezeu, Elohim care înseamnă Dumnezeu Creatorul. Și acest nume tocmai arată Trinitatea lui Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul și Dumnezeu Duhul Sfânt. Pentru că terminația him a cuvântului Elohim arată în ebraică pluralul, indicând mai multe persoane. Deci Biblia arată clar că cele trei Persoane ale ale Sfintei Treimi au participat la creație. Iar Geneza 1:2,3 ne spune că „Duhul lui Dumnezeu Se mișca pe deasupra apelor. Dumnezeu a zis Să fie lumină! Și a fost lumină”.
Participarea Sfintei Treimi o vedem chiar și la crearea omului . În Geneza 1:26 citim clar acest lucru. Apoi Dumnezeu (Elohim)   zis „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră”.

Vedem că membrii organizației Martorilor lui Iahova fac speculații cu numele pe care îl poartă, și apoi nu poți să ai o relație corectă cu Dumnezeu dacă nu îl recunoști ca și Adonai ceea ce înseamnă Domnul sau Stăpânul.

Dar întorcându-mă la numele Iahova. Acesta provine din cuvântul havah, care înseamnă a fi, sau a deveni. Când citim numele Iahova în Bibliei ne gândim la Ființa care există prin ea însăși. Iahova nu înseamnă decât Domnul . Acum poate vă puneți întrebarea de ce totuși se numesc acești oameni martorii lu Iahova?? Răspunsul este că ei nu recunosc Trinitatea lui Dumnezeu și duc oameni în eroare și ulterior pierzanie veșnică.  De ce nu au ales alt nume, precum El Elion adică Dumnezeu Prea Înalt, sau El Roi, Dumnezeu care vede, sau măcar Iehova Rafa, adică Dumnezeu care te vindecă?

Împreună cu familia acum studiem cursul de studiu bibli inductiv Doamne vreau să te cunosc, unde sunt prezentate foarte bine numele lui Dumnezeu și caracterul frumos al Creatorului acestei lumi. Vă invit să căutați acestă carte de studiu pentru a putea cunoaște caracterul lui Dumnezeu și pentru a putea deosebi binele de rău și minciunea de adevăr

Reclame

Entry filed under: Meditaţii. Tags: , , , .

Vom trăi mai bine cu această lege? Voi alege după fapte și nu după vorbe

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

iunie 2012
L M M J V S D
« mai   iul. »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 205,147 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: