Voi alege după fapte și nu după vorbe

iunie 7, 2012 at 12:39 pm Lasă un comentariu

 Fără a supăra pe cineva dar cred că populația noastră are restanțe atunci când vine timpul să își dea votul pentru un candidat electoral. Candidații electorali fie ei pentru funcții de deputați, primari sau consilieri, au standarte duble. Sunt  un fel de oameni și au un comportament anume atunci când ne cer votul și cu totul se comportă atunci când se văd cu mandatul de ales al poporului. O dată văzuți cu sacii în căruță noi cei care i-am ales suntem ignorați total, și parcă nici nu mai existăm pentru umilul și plin de bunul simț candidat și în prezent politician.  Întrebare este ce cauzează această metamorfoză în mintea politicianului moldovean. Ori prea repede se uită că a fi domn, adică ales local, adică funcționar public, adică ministru este doar o întâmplare, iar să fii om este cu totul altceva. Acum în contextul când politicianul și-a făcut din promisune o armă de a vâna voturi și nu cuvântul său efectiv nu mai are nici o valoare, ce trebuie să facem noi cei care le delegăm această autoritate atunci când suntem chemați la urnele de vot. Din păcate de cele mai multe ori dăm uitării prea repede la toate neajunsurile și lipsa de încredere și ineficiența politicianului și îl mai alegem pentru un mandat și apoi încă pentru unul pentru că ne lăsăm ușor clătinați de scuzele aleșilor noștri.

Așa am procedat și în primii ani de independență când țara noastră a fost condusă de două ori de același partid al agrarienilor care au fost aceeași comuniști de până în anul 1990, și care în primii ani de independență au excilat doar la privatizări ilicite și la lacune legislative pe care le resimțim până în prezent. Apoi s-a creat impresia că electoratul nostru s-a maturizat și la putere a venit pentru o scurtă perioadă o guvernare democratică, dar nici acesta nu a avut o soartă prea lungă  după care preț de un deceniu am avut o guvernare comunistă care, culmea, a venit pe cale democratică. Electoratul moldav au preferat să dea credit demagogie și promisiunilor goale în detrimentul rațiunii și în consecință un deceniu am fost porecliți Cuba Europei, ca o aluzie la regimul comunist de la Havana. Am mai crezut că electoratul nostru s-a maturizat când în anul 2009 au votat pentru forțele democratice și am crezut cu toții că noul regim va iubim oamenii și va lucra pentru oameni. I-am ales pe cei mai buni în opinia noastră mai ales că ne-au promis că vom avea toată protecția statului asupra familiei, bisericii și valorilor creștinești ale neamului. Nu au trecut mulți ani, doar doi, și noua guvernare a călcat peste aceste promisiuni și a legiferat în premieră pentru țara noastră, dar din păcate o normă pentru Europa un păcat, sau homosexualitatea. Este prima guvernare în istoria  relativ nouă a țării noastre care aduce la rang de virtute o patimă a unor oameni care se vor ocupa în cea mai mare măsură de hărțuirea populației.

Am spus că ei ne-au promis, și acele promisiuni le mai găsiți pe paginile electronice ale partidelor dânșilor. De fapt toți cei care fac parte din actuala putere au promis că nici în ruptul capului nu vor susține o lege rea. Dar până la urmă tot ei au călcat pe propriile cuvinte. Trist să vedem că politicianul zilelor noastre nu mai are demnitate.

Până la noi alegeri au mai rămas doi ani de zile. Vom vedea dacă electoratul nostru a depășit faza în care li se înmuia inimia în fața promisiunilor grandioase, concertelor, și ajutoarelor bănești ale politicianului, sau vor judeca rațional, și vor taxa minciuna și indiferența celui ce are menirea de a face politică pentru mine și tine. Prin urmare drag cititor, este bine ca să alegem oamenii după fapte și nu după vorbe, după felul cum își ține promisiunile și nu după felul cum își justifică insuccesele sau alegerile în timpul pe care tot noi i l-am dat să ne reprezinte.

Reclame

Entry filed under: Social.

Martorii lui Iahova speculează cu numele „Iahova” Continuă abonarea la Ziarul Liber

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

iunie 2012
L M M J V S D
« mai   iul. »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 205,210 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: