Familii puternice într-un stat puternic

august 14, 2012 at 3:06 pm Lasă un comentariu

Divorțul a devenit un cuvânt la modă. Ceea ce era pe vremuri un lucru rău, ruşinos, acum a devenit o modalitatea de a scăpa de responsabilitate. Anul trecut a trebuit să plec la Arhiva Raională  Hânceşti pentru a verificarea unor date din anul 1988 despre divorţul unor rude. A fost uşor de găsit pentru ca în doar 5 ani, divorţase la acea vreme doar 8 familii. Atunci am întrebat care este statistica pentru anii 2ooo-2011. Din nefericire femeia de la care am cerut această informaţie nu îi ajungea două mâni ca să îmi aducă toate dosarele de divorţ. Erau foarte multe. Şi foarte trist să vezi această imagine.

Şi această patimă a divorţurilor a pus stăpânire peste cultura şi mentalitatea noastră.  Este o practică preluată din Occident când lideri politici ai unor ţări precum Italia sau Franţa ori trăiesc în concubinaj sau divorţează cu prima ocaze. De cele mai multe ori diorţurile sunt o consecinţă a imoralităţii în care a intrat unul din partenerii de căsătorie. Această practică a fost din păcate preluată şi de oamenii cheie ai ţării noastre  care  astfel ne transmit un mesaj că sunt incapabili să conducă o familie. Cum poţi atunci să spui şi să vorbeşti de valori şi principii, să arăţi lumii că eşti puternic când tu ca şi lider politic nu eşti în stare să conduci problemele şi situaţiile de criză din familia ta. Eu cel puţin aşa înţeleg, că doar atunci când ai capacitatea, şi puterea de a depăşi crizele din familie, fără ca aceasta să sufere sau să fie destrămată, te califici ca şi un lider puternic.  Nu degeaba spunea un învăţat roman că atunci când familiile sunt în armonie în imperiu este belşug. Cum credeţi că este situaţia în ţara noastră la capitolul belşug şi armonie??

Dumnezeu condamnă cu tărie divorţul până acolo încât spune că urăşte această procedură de a soluţiona situaţiile de conflict din familie. Iar dacă zicem că suntem creştini, ar trebuie să luăm în consideraţie şi acest lucru. Poate când ne vom întoarce cu adevărat cu faţa spre Dumnezeu, ţara noastră va propăşi. Şi atunci nici o vizită a unui cancelar sau altul nu va aduce atâta beneficii, ca o simplă întoarcere din inimă cu faţa spre Cel ce ne-a creat după chipul şi asemănărea Sa.

Reclame

Entry filed under: Social. Tags: , , , , , .

Secera și ciocanu, simboluri sataniste Moldova ai 21

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

august 2012
L M M J V S D
« iul.   sept. »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 205,147 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: