Aparițiile tv îl fac pe politician popular

octombrie 11, 2012 at 6:50 am Lasă un comentariu

 Aceasta ar fi concluzia după ce am privit rezultatele sondajului de opinie în care dacă mâine s-ar desfășura alegerile parlamentare configurația parlamentului nu s-ar schimba radical. Aceleași partide, și aceeași actori politici ar face parte din viitorul legislativ. Poate, fără noul partid al fostului liberal democrat Mihai Godea și fără partidul lui Igor Dodon. În rest societatea noastră se încadrează, dacă e să o luăm după rezulatele sondajului în tipajul societății care votează pe cel care apare cel mai des în fața camerelor de luat vederi, chiar dacă el a călcat pe orice valoare și principiu. Trebuie societatea să înțeleagă că în Moldova cel care apare mai des la televizor nu întodeauna are dreptate. Aici mi-am adus aminte de o maximă care spune că “pentru că banii sunt vizibili oamenii își pun mai mult încrederea în ei decât în Dumnezeu”. Același lucru putem să îl spunem și despre actorii politici pe care zilnic în vedem la diferite emsiuni și care încearcă să câștige încrederea oamenilor. Însă nu știu cum se face că tot cei care au guvernat aproape un deceniu sunt în  topul preferințelor alegătorilor iar liderul acestora Vladimir Voronin, încă este o locomotivă de forță a partidului comunist și este cotat al doilea om influent în această țară. Personal cred că prea puțin și prea stângace au fost acțiunile actualei guvernări în raport  cu Partidul Comunist. Să ne amintim doar neelucidarea cazului 7 aprilie, care au cântărit mult în defavoarea alianței în primii ani de guvernare.

Totuși avem o mare parte de oameni care nu știu cum cine să voteze, și îi înțeleg perfect. Pentru că ei se apropie de majoritatea populației țării.  Cine îi va convinge că un partid sau altul poate să le reprezinte interesele în cel mai sincer mod. Dar ce vorbesc eu?  Nu știu dacă există sinceritatea în politică, și chiar dacă există este prea puțină.

Ce m-aș bucura să avem o societate care nu tolerează păcatele și lipsa cuvântului dat de politicieni. Dar vezi, atâta timp cât încă suntem naivi și predispuși să credem până în pânzele albe chiar dacă ieri s-au folosit de votul meu și nu am deciz eu în țara mea, multe lucruri nu se vor schimba în bine.

Oicum, guvernarea actuală mai are un an de condus destinele acestei țări. Poate în acest an să  facă tot posibilul să convingă țara  că merită să primească încrederea încă a patru ani. Unii o vor primi, alții nu, pentru că noi ca și țară votăm în dependență nu de programul electoral al partidului dar în dependență de numele primilor 5 oameni din lista electorală.

Reclame

Entry filed under: Politic.

O minciună promovată la televizor- Biblia o carte comunistă Un principiu biblic greu de aplicat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

octombrie 2012
L M M J V S D
« sept.   nov. »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 205,147 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: